Torba koja je dobila ime po Džeki Kenedi

Na tragu brojnih kultnih modela koji su doživjeli svoj i više nego uspješan povratak, italijanska modna kuća Gucci odlučila je da iz prošlosti vrati jednu od popularnijih torbi brenda.

Riječ je o modelu iz 1961. godine koji je najprije nosio ime Constance, ali nakon što je torbica oduševila tadašnju prvu damu SAD-a Džeki Kenedi odlučili su da joj promijene ime i nazovu je Džeki.

Poznata po zakrivljenom obliku polumjeseca i karakterističnoj kopči, u novoj verziji “Jackie 1961” dolazi u tri veličine – srednjoj, maloj i mini, a u ponudi je u brojnim nijansama, među kojima su novost one pastelne. Neki od modela imaju dodatni drugi kaiš koji donosi savremeni osjećaj arhivskom stilu, pružajući nove načine nošenja.

Neki modni kritičari primijetili su ukupni tonirani, smireniji završetak torbi u odnosu na prethodne kolekcije, uz minimalno markiranje i mekanu, glatku završnicu, iako i dalje održavaju svoju klasičnu ‘vintage’ estetiku i veliku privlačnost.

Torba Džeki je za one koji nemaju problema s novcem pravi primjer klasičnog modela u koji se isplati uložiti jer ga već više od 50 godina obožavaju stilske ikone – riječ je o jednom od najprepoznatljivijih modela italijanske modne kuće.

Related posts

Ostavi komentar