Tuđe ugosti, a svoje pusti niz vodu…

Nastupom svjetske zvijezde Toma Odela, sinoć je na trgu ispred zidina Starog grada u Budvi otpočela dvodnevna svečana Ceremonija otvaranja sezone.

Tokom njegovog performansa uživali su brojni posjetioci svih generacija, prateći njegovu energiju i poetičnu interpretaciju naljepših i napoznatijih numera iz bogate muzičke karijere.

I ovo bi bilo zaista lijepo, da je u programu manifestacine nastupio kako dolikuje neko od crnogorskih pjevača.

Godinama unazad, domaći izvođači, prinuđeni su da svoj hljeb zarađuju nastupajući u lokalnim kafićima ili hotelima zaminimalne sume novca, dok regionalni pjevači, a sve više i “svjetske face” uzimaju kajmak i stavljajući novac na svoj već debeli bankovni račun.

A, onda se postavlja pitanje, da li ovim podržavamo domaće izvođače ili im se lokalni finansijeri iz “našeg budžeta” smiju u lice.

Pravljenjem glamura sa inostranim ili regionalnim izvođačima, stavljamo masku, bježeći od nas samih, pokušavajući da opravdamo onu rečenicu: “Tuđe cijenimo, a naše puštamo niz vodu”.

I da, lijepo je da se za nas čuje van granica Crne Gore, ali uz debeli novčanik to i baš nije veliko umijeće.

A i ne vjerujemo da neko od naših telentovanih muzičkih izvođača nije toliko za “postidjeti se”, da se ne mogu naći bar kao predgrupa.

M.N.

Related posts

Ostavi komentar