U Crnoj Gori još 14 oboljelih od koronavirusa, najviše oboljelih u Tuzima i Podgorici

 Institut za javno zadravlje objavio je jutros da je još 14 osoba u Crnoj Gori inficirano koronavirusom, tako da se broj oboljelih popeo na ukupno 67 osoba.

 „Od jučerašnjeg presjeka u 18h, analizana su 44  uzorka. Novi koronavirus je potvrđen kod 14 osoba, dok je kod 30  osoba nalaz negativan“ saopštili su iz Instituta.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.356  osoba.

Pozitivni slučajevi su epidemiološki povezani s prethodno potvrđenim slučajevima.

Institut je na svom Twitter nalogu objavio i u ovom trenutku

broj slučajeva po opštinama

“Trenutni broj slučajeva po opštinama je ovakav: Tuzi: 26 Podgorica: 25 Herceg Novi: 4 Budva: 4 Ulcinj: 3 Bar: 3 Andrijevica: 1 Danilovgrad: 1:”

“Imajući u vidu broj stanovnika najpogođenija je opština Tuzi sa stopom od 173 / 100.000 stanovnika. Poređenja radi stopa u Podgorici je: 13 / 100.000 stanovnika” navode iz Instituta.

Jedan pacijent životno ugrožen

U Kliničkom centru Crne Gore liječi se petnaest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 od kojih deset u Klinici za infektivne bolesti i pet u Internoj klinici. Pacijenti koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti su trenutno stabilnih vitalnih parametara.

Od pet pacijenta koji se liječe u Internoj klinici, jedan je životno ugrožen i pruključen je na respirator, dok su ostala četiri, za sada, stabilnih vitalnih parametara saopštila je sluzba za odnose sa javnošću KCCG.

A, zbog sumnje da su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim od kovida 19 grupi zdravstvenih radnika DZ i HMP u Andrijevici određena je mjera kućne izolacije.

Slični članci

Ostavi komentar