Evo kako izgleda sestra Dritana Abazovića i čime se bavi

Dritan Abazović ima 35 godina, a u politici je od svojih dvadesetih. 

Sestra i brat Dritana Abazovića, oboje specijalisti medicine, žive u Beogradu, gdje grade zavidne profesionalne karijere.

To naročito važi za Dritanovog starijeg brata, dr Džihana Abazovića, specijalistu urgentne medicine, koji je priznati stručnjak u oblasti regenerativne medicine i primjene matičnih ćelija za liječenje raznih bolesti.

Pored toga, autor i koautor je brojnih radova iz oblasti regenerativne medicine. Džihan je osnovne studije završio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je završio i specijalizaciju iz urgentne medicine.

Njegova sestra je specijalista medicine.

Dritan je rođen 1985. godine u Ulcinju. Tu je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Svoje obrazovanje nastavio je u Sarajevu, gdje je diplomirao politikologiju na Fakultetu političkih nauka.

Abazović je bio student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je na smeru Međunarodni odnosi 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Doktor nauka postao je 2019. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Abazović je dugogodišnji saradnik nevladinih organizacija iz oblasti ljudskih prava, evroatlantizma i građanskog aktivizma. 

(mondo)

Related posts

Ostavi komentar