Begić: Očekujem da uskoro PCR ne bude uslov za dolazak iz Srbije

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić kazao je da je siutacija sa koronavirusom ekstremno prijeteća i da je za očekivati “da neke stvari prije svega naše ponašanje dođu na naplatu”.

“Pad se može očekivati isključivo kao posljedica našeg ponaša i pridržavanja mjera. Očigledno da je nas najteže sačuvati od nas samih”, rekao je Begić, gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti.

On nije mogao da kaže konrektno kada će državljani Srbije i zemalja regiona moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, ali očekuje da će se za to uskoro steći uslovi.

“Očekujem da eventualno uz popuštanje nekih mjera PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru. U Srbiji je juče zabilježen dupli broj novooboljelih u odnosu na prethodni dan, što može da se pripiše efektu vikenda. Tu postoje i druge epidemiološke stavke, a to je daje turistička sezona pri kraju i da očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smješteni u hotelima i privatnim smještajima, već kod porodica što opet znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome”, rekao je Begić.

Related posts

Ostavi komentar