Beretke omiljeni jesenji aksesoar

Kalendarski smo ukoračili u mirisnu jesen te u našim garderoberima ljetnu odjeću zamijenili udobnim džemperima, predimenzioniranim kaputima, a za ovu sezonu velike modne kuće predlažu i šarmantni modni dodatak – beretke.

One su jedan od onih modnih dodataka koji podižu svaku kombinaciju te joj daju novi modni smjer koji savršeno pristaje jesenjem periodu. Denev, Marlen Ditrih, Edit Pjaf, Odri Hepbern, princeza Dajana nosile su šarmantne kapice i izgledale nevjerovatno šik. Beretka se tokom godina vladavine na modnoj sceni udomaćila kao bezvremenski modni dodatak koji ne silazi s ulica promjenjivih trendova, uvijek dajući stajlingu neodoljivi francuski prizvuk.

Ljepota beretke je u tome da se može nositi na više načina – povučena naprijed, povučena ustranu ili jednostavno preko cijele glave, dok vam je kosa istovremeno “pokupljena” u nju. Beretka se najčešće zapravo povezuje s francuskom modom, pa tako i trendseterke ovih dana marširaju ulicama modnih metropola u svojim beretkama, ističući da se osjećaju baš poput Parižanki.

Beretka pristaje svakom obliku lica, odlično se može iskombinovati s lažernim komadima odjeće, ali i uz svečanije odjevne kombinacije. Možete se igrati i bojama, ali i birati modele koje krase ukrasi.

Dovoljno su tople da vas zaštite od vremenskih neprilika, a estetski utisak koji ostavljaju pretvoriće ih u stalnog gosta autfit formula. Nonšalantnost koju imaju čini ih dijelom izdanja koja su sačinjena od trapera, džemper haljina, kao i plisir suknje i kaputa.

Kod ovog modela važno je napomenuti da dolazi u različitim bojama, ali i materijalima, te se može zaključiti kako se radi o komadu koji u potpunosti možete prilagoditi vlastitom stilu.

(nezavisne)

Related posts

Ostavi komentar