Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

U svakom slučaju, lični stil nikako ne treba da mijenjate (bez obzira na gomilu trendova koji nam svakodnevno dolaze i odlaze!) jer on nema nikakve veze s godinama koje nosite. Ali o ove četiri modne greške svakako bi ubuduće trebalo da povedete računa…

1. Loše krojena suknja/haljina

Uski kroj suknje do koljena može da izgleda veoma poslovno, ali i prilično seksi – u doslovno svakom uzrastu!

Međutim, takva suknja mora savršeno da pristaje vašoj figuri, jer u suprotnom daje sasvim drugačiji utisak. U prevodu, pazite na kroj suknje i haljine užeg kroja, jer ovi komadi zaista treba da pristaju uz tijelo.

Ako su preširoke, odnosno loše krojene, obavezno ih prilagodite tijelu jer će vas u protivnom proširiti na djelovima tijela gdje to nikako ne želite.

2. Cipele i torba u istoj boji

Ovo se pravilo slijepo poštovalo u nekim sada već davnim vremenima. U 21. vijeku ovo pravilo više ne važi! Ista je situacija i s ružem za usne, koji ne mora da se slaže s lakom za nokte. Ili sjenkom za oči…

Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas jedino mogu da vam dodaju godine. Ne pridržavajte se po svaku cijenu pravila i propisa, već pustite mašti na volju.

Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i isprobavanja kako s bojama, tako i sa stilovima.

3. Obuća sa punom petom

Koliko god da ih volimo jer su stvarno udobne, činjenica je da pune i velike potpetice, posebno one niže, mogu da izgledaju veoma nezgrapno.

Ako nosite ovakve cipele zbog udobnosti, vrijeme je za promjene, jer postoji mnogo modela cipela s visokom petom koje su istovremeno veoma udobne i elegantne.

Mala uska peta espadrile ili popularne platforme koje su veoma moderne mogu da izgledaju odlično.

4. Prevelike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivate tijelo izgledaju veoma neuredno i neprikladno.

Ukoliko mislite da je neophodno da prikrijete nedostatke, bolje je da odaberete žensku, blago strukiranu košulju i sako nešto dužeg kroja, koji u kombinaciju mogu uspješno da pokriju kritične djelove i naglasiti upravo ono što treba.

(stil)

Related posts

Ostavi komentar