Dior redizajnirao torbicu koju je nosila princeza Dajana

Kada se princeza Dajana, u to vrijeme tri godine rastavljena od princa Čarlsa, pojavila na Met Gali 1996, jedva da je iko osim Ane Vintur i Džona Galijana očekivao da će je tamo vidjeti, i wow efekt bio je tim veći. Ono što je začudilo prisutne bio je i prije svega njen izgled, za koji je bio zadužen tadašnji kreativni direktor kompanije „Dior”. Za tu priliku princeza je ponijela tamnoplavu čipkastu slip haljinu i odgovarajuću torbicu.

Upravo ovaj dodatak vraća se u ograničenoj seriji u butike Dior, u redizajniranoj verziji koja ne odstupa puno od originalnog modela. I danas, Lady Dior torba ima karakterističan četvrtasti oblik i izrađena je od plavog satena, s dodacima od štrasa. Cijena nove torbice je 5.000 eura, a modna kuća je izradila samo 200 komada koji će se vrlo brzo rasprodati, prenosi Citymagazine.

Pogledajte ovde torbicu.

Povodom ponovnog oživljavanja simbolične torbe princeze od Velsa organizatorka događaja Fransoa Dima za WWD je ispričala sljedeće:

„Zapazila sam malu torbu, koja je u to vrijeme bila izrađena od tekstila, pa sam naručila da je zamotaju i poslala u Jelisejsku palatu.”

Zatim je telefonirala predsjedniku i izvršnom direktoru Diorove matične kompanije, Bernandu Arnaulti, da ga obavijesti o svom izboru.

„Rekao je, ‘Otkazuj odmah’. Zašto? Jer je on radio na kožnom prototipu. Obezbijedio je da preko noći bude spremna i poslata je kožna verzija”, zaključila je Dima.

Related posts

Ostavi komentar