Dodjelom nagrada završen 17. Međunarodni festival glumca – Nikšić 2021

Dodjelom nagrda sinoć je završen 17. Međunarodni festival glumca – Nikšić 2021.  Žiri u sastavu Milorad Damjanović, dramski umjetnik iz Beograda, reditelj Zoran Rakočević i glumac Dobrilo Čvorović dodijelio je priznanja.

Žiri ej odlučio da Gran Prix za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeli Jadranki Đokić za ulogu u predstavi Pluća Exit teatra iz Zagreba i Gradskog kazališta Sisak.

Grand prix za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi Sjećaš li se Doli Bel Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Žiri je odlučio da Grand prix za najbolju epizodnu žensku ulogu dodijeli Tatjani Šojić za uloge tetke Hatidže, drugarice Bube, Šintorove majke i Štakine majke u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ Kamernog teatra 55 Sarajevo dok je glumac Mirsad Tuka  dobio Grand prix za najbolju epizodnu mušku ulogu Dina Zolja u istoj predstavi.

Grand prix za partnerski odnos žiri je dodijelio  Zlatanu Vidoviću i Danilu Kerkezu – za uloge Kolmana i Valena Konora u predstavi Usamljeni zapad Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

Prve večeri festivala koji je trajao od 23-29 novembra večeri Andriji Miloševiću uručena je nagrada “Veljko Mandić“.

.

Related posts

Ostavi komentar