Draško Đurović snima film “Zaliv” u kojem glume Milica Milša, Marisa Brenson, Majkl Medson

Snimanje dugometražnog filma “Zaliv”, u režiji Draška Đurovića, počinje sjutra na pet lokacija duž crnogorskog primorja, prenosi Media biro.

U prvom dijelu filma učestvovaće filmska diva Marisa Brenson koja je poznata po ulogama u kultnim filmovima “Kabare”, “Smrt u Veneciji” i “Beri Lindon”.

Film se snima po scenariju Đurovića i Gorana Gocića, u produkciji Montenegro Max film iz Podgorice. Snimanje će se odvijati u Petrovcu, Budvi, Tivtu, Perastu i Kotoru. Producent je Predrag Karlo Kalezić.

Brenson je na današnjoj konferenciji za medije, koja je organizovana povodom početka snimanja prvog dijela filma, kazala da je počastvovana što će raditi sa Đurovićem.

Prema riječima Brenson, “Zaliv” je romantična priča kroz koju se prožima mnoštvo istorijskih podataka i momenata, a u čijem središtu je žena sa svojom misterijom. Glumica je kazala da je prvi utisak, kada je došla u Crnu Goru, bio “kao da je u raju”.

Reditelj Đurović naveo je da film “Zaliv” odgovor na pandemiju, jer, kako je dodao, “snaga umjetnosti i stavralaštva su jedino uporište od nadolazećeg talasa apokalipse”.

“Film “Zaliv” je mala ljubavna priča o idiličnom pejzažu kakvi su Kotor i Perast šest dana pred apokalipsu”, rekao je Đurović.

Zbog toga je, kako je istakao, i ekipa međunarodna.

Direktor fotografije Radan Popović da očekuje da film dobije nominaciju i nagradu.

“Daćemo sve od sebe i uživam beskrajno što će da radim sa Marisom”, kazao je Popović.

Bez obzira na to što se radnja filma dešava u dalekoj prošlosti, Popović vjeruje da će ono najljepše u Crnoj Gori biti i istaknuto u filmu.

Glumica Isidora Građanin poručuje da joj je čast što će učestvovati u projektu.

“Nije prvi put da snimam u Crnoj Gori, ali nisam do sada snimala u domaćoj produkciji”, navela je Građanin.

Ona je rekla da sa Berenson neće imati mnogo zajedničkih scena, “jer je ona više tu da ispriča neku priču, a to što ona priča mi igramo”.

“A to što sam je upoznala za mene je velika čast”, dodala je Građanin.

Ona ističe da je čeka ozbiljan rad, jer, pored ostalaog, treba da radi na dijalektu.

Uz crnogorske glumce Danila Čelebića, Sanju Popović, Jelenu Rakočević i druge, pored Marize Berenson i Isidore Građanin, u filmu će glumiti holivudska zvijezda Majkl Madsen koji slovi za omiljenog glumca rediteklja Kventina Tarantina. Dio ekipe biće međunarodno priznati bosanski glumci Emir HadžihafizbegovićIzudin Bajrović, i srpska glumica Milica Milša.

Film “Zaliv” je, kao ambiciozni film epohe, dobio dio sredstava na konkursu Filmskog centra Crne Gore, na konkursu Javnog servisa Crne Gore, kao i na konkursima u Srbiji, Bosni i Hercegovini.

Ekipu filma, pored Kalezića, čine i izvršni producenti Nina Redžepagić i Filip Poleksić, direktor fotografije Radan Popović poznat po kultnim filmovima – Kako je propao “Rok N Roll” i “Crni Bombarder”, kao i holivudskim filmovima Aeksandra Pejna, “Sve o Šmitu”, “Nebraska”, kostimograf Seka Martinović, scenograf Stanislav Nikićević, snimatelj tona Nenad Vukadinović, montažer Mustafa Preseva, kasting direktor Slado Divnović.

(Gradski.me)

Related posts

Ostavi komentar