Emina Jahović: Znala sam da je posao pjevačice za mene

Jedna od najpopularnijih pjevačica u regionu Emina Jahović karijeru je zvanično započela 2002. godine, učešćem na Pesmi Evrovizije, kada je predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Prisjećajući se samih početaka, Emina je otkrila ko joj je finansirao prvi album i pričala o saradnji sa Dinom Merlinom.

“Mnogo sam imala nevjerice oko sebe kada sam počinjala. Brat Mirsad mi je finansirao prvi album. Moj brat je dosta konzervativan. Želio je da izbjegnem neke prljave stvari na estradi. Otišao je kod Merlina, dogovorio se sa njim da radimo zajedno. Dino Merlin je želio da me odgovori od toga, rekao mi je da posao pjevačice nije za mene. Ja sam znala da je to posao za mene. Moje je da savjet prihvatim ili ne” kazala je Emina za Mondo.rsGlamur

Iz ove perspektive, ona smatra da nije bila ispravna odluka da karijeru počne iz BiH, jer je ona iz Srbije.

“Počela sam iz Sarajeva, ne znam ni zašto. Nije trebalo. Mnogo volim Bosnu, ali ja nisam iz Bosne, već iz Srbije. Počela sam odatle, jer je Dino radio na tom albumu. Taj CD je bio totalno vanvremenski. Želim da ga jednog dana uradim ponovo, iz početka. Taj album nije shvaćen kako treba, bio je 50 godina ispred vremena. Te pjesme nisu dobro prošle. Ništa se nije desilo. Svi su mi govorili: “Jesmo ti rekli, to su samo potrošene pare…”. Samo sam se tad još više naoštrila da uspijem”, ispričala je Emina koja je svoj cilj i ostvarila.

(nezavisne)

Related posts

Ostavi komentar