Herceg Novi: Tužan oproštaj od našeg najpoznatijeg bubnjara Dragoljuba Đuričića

Herceg Novi je obavijen velom tišine. Tek pokatkad čuje se krik morskog galeba, a šum talasa pjeva tužnu uspavanku. Grad umjetnika tuguje za bubnjarem Dragoljubom Đuričićem (68) koji je od posljedica koronavirusa preminuo prije dva dana u bolnici Dragiša Mišović u Beogradu gdje je živio i radio.

Najpoznatiji Crnogorac u Beogradu koji je uvršten među 30 najboljih bubnjara na svijetu, a ipak uvijek je isticao da je najponosniji na titulu oca, u Herceg Novom je sa svojim školskim drugovima osnovao prvu grupu “The End”, zatim grupu “Krune”, da bi se ’72. priključio već poznatoj grupi “Exodus”. Krajem ’72. godine osniva svoju grupu “Veritas” koja vrlo brzo postaje poznata.

Noseći zauvijek sa sobom miris novskih ulica i mora i miris cetinjskih ulica i snijega u kome je rođen razbarušeni virtouz nepravilnih ritmova na bubnjevima  seli se u Beograd 1975. godine.

Svirao je u legendarnim grupama Leb i sol, Kerber, YU grupa.

Otac dva sina, Milana i Andrije biće kremiran danas na Novom groblju u Beogradu.

U Herceg Novom gradu koji je toliko volio i koji je njega volio danas su zastave spuštene na pola koplja. Tuguju i svi oni koji su voljeli njegovu muziku.

MN

Related posts

Ostavi komentar