Humanost na djelu „Devet dobrih žena“

Neformalna grupa građanki „Devet dobrih žena“ donirala je murale i igračke Odjeljenju za radiologiju Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.
Na humanitarnom gestu naših plemenitih sugrađanki, u ime najmlađih pacijenata i osoblja IBD-a, zahvalila se VD načelnica Odjeljenja za radiologiju dr Zorka Badnjar Ilić.


„Iskreno se zahvaljujem na donaciji jer će naši najmlađi pacijenti tokom dijagnostike boraviti u prostoru njima prilagođenom. Oslikani murali sa likovima iz crtaća i igračke sigurno će im umanjiti stres i stvoriti osjećaj da su u dječijoj igraonici a ne u bolnici. Naša ustanova čini napore da obezbijedi ugodan osjećaj našim mališanima tokom boravka u bolnici. Raduje me što nam u tome pomažu i prijatelji naše ustanove. Značaj ove donacije je poseban jer se radi o grupi „Dobrih žena“ koje svojim humanitarnim radom čine dobra djela našu zajednici“, istakla je dr Badnjar Ilić.
Neformalna grupa “Devet dobrih žena” zahvalile su se na dobrodošlici i obećale da će biti još ovako lijepih akcija za naše najmlađe pacijente.
“Našu grupu, pored mene, čine Sanela Rastoder, Bojana Nenezić, Ivana Nedović,Tamara Šljivančanin, Jagoda Mijatović, Milica Kočović, Jadranka Dragićević i Irena Jočić. Mi smo sugrađanke, koje misle na opšte dobro svih nas. S obzirom da su u grupi većina majke i da smo sve posebno osjetljive na djecu, rodila se ideja da organizujemo ovu akciju pod nazivom “Za osmijeh više”. Ideja je bila da mališanima liječenje bude što prijatnije i ugodnije, a medicinskom osoblju rad”, pojasnila je Biljana Otašević.
Zidovi u vedrim bojama sa likovima crtanih junaka (Sunđer Bob, Ariel, princeze, ribice, Spajdrmen), kao i donirane igračke animiraće mališane tokom dijagnostike.

“Naravno, akcija se ne bi mogla sprovesti bez naših prijatelja koji su nam pritekli u pomoć sa toliko ljubavi i pažnje. Nadamo se da smo vas obradovali i da ćete u narednom periodu uživati u novom duhu i ambijentu. “Devet dobrih žena” će uvijek misliti na vas i u
narednom periodu osmišljavati neke nove lijepe akcije” poručila je Otašević

Related posts

Ostavi komentar