Ivona Blagojević: “Naučila sam sina da ne laže, samo takav odnos je pravi”

Ivona Blagojević je više od 20 godina poznato TV lice, koje nas je vodilo kroz različite televizijske formate. Nedavno je, poslije dvije decenije rada na Javnom servisu, karijeru nastavila na novoj Adria televiziji kao urednica zabavnog programa. To je za Ivonu krupan i važan korak u karijeri. Velika posvećenost i uspješni rezultati traže i mnogo uloženog rada i vremena, zato Ivona koristi svaki slobodan trenutak za stvaranje lijepih momenata. U tom duhu je uredila i svoj životni prostor.
“Kažu da si bogat kada imaš nešto što ne bi nikada mogao kupiti novcem, a to su dom i porodica. Oni su sa vama u najljepšim i najtežim trenucima. Moja porodica je mala, ali jaka. Svi živimo svoje živote, ali smo uvijek tu jedni za druge. Imam žal što nemam više djece i pravi osjećaj jedne kompletne porodice. Moji najbliži dopunjuju sve ono što mi nedostaje. Mnogo volimo da se okupljamo i uživamo zajedno.”

Da li volite da kuvate i u kojim jelima uživate, koji su Vaši specijaliteti? Da li volite da kuvate za prijatelje?
– Obožavam da kuvam i od kada sam majka to je postao svakodnevni ritual u našem domu. Samouka sam kuvarica i išla sam do faze kada sam čak i hljeb pekla. Volim da eksperimentišem u kuhinji i kažu da mi to ide od ruke. Omiljena jela mojoj porodici su potaži i piletina u raznim vrstama soseva, a Andrej ipak najviše navija za paste.

Koliko uvažavate Andrejevu slobodu i potrebe kada je riječ o njegovom prostoru?
– Andrej ima svoju sobu i baš nedavno smo promijenili namještaj u skladu sa njegovim potrebama odrastanja. Molio me da ima i jedan dodatni krevet, kako bi drugari i drugarice mogli prespavati povremeno kod nas, ali i da ima svoj radni sto za učenje. Ispunila sam mu želju, tako da sad ima pravu mušku funkcionalnu sobu.


Sa kakvim izazovima se sada nosite u ovom dobu odrastanja Vašeg sina?
– Sve što je stariji, čini mi se da je teže. “Mala djeca, mala briga, velika djeca velika briga”. Nisam vjerovala, ali kako vrijeme odmiče čini mi se da je upravo tako. Andrej uskoro puni 11 godina, ulazimo polako u pubertet i čeka nas “zanimljiv period”.


Koje ste prioritete postavili u vašem međusobnom odnosu?
– Isključivo samo da budemo iskreni jedno prema drugom. Naučila sam ga još od malena da je laž jedino što u životu ne podnosim, i da sve možemo i hoćemo, ali da ne smijemo da se lažemo. Imamo otvoren odnos. Od sina ne krijem ništa i očekujem da on takav odnos ima prema meni. Za sada nam dobro ide.


Samohrana ste majka, da li smatrate da su oba roditelja važna u odrastanju, i kako to izgleda kod vas?
– Živimo sami i usredsrijeđeni smo jedno na drugo još od kada je Andrej imao osam mjeseci. Navikli smo se. Smatram da je uloga oca veoma važna u odgajanju djeteta i, kako Andrej raste, prirodno ima i veću potrebu da provodi više vremena sa ocem. Imaju lijep odnos. Trudila sam se da ne pravi razliku između nas, bez obzira na naš razvod.

Veoma ste vezani za majku Ljiljanu i sestru Jelenu, koliko Vam je bitna njihova podrška i taj vaš ženski emotivni trio? Da li su one i prve kojima se obratite za savjet i mišljenje?
– Pored Andreja, one su mi sve na svijetu. Pogotovo kada se nađete u nekim lošim životnim okolnostima, porodica je ipak najveća podrška i veoma sam im zahvalna na tome. Sve tri smo karakterno različite, ali ta različitost u našem slučaju ne predstavlja problem, često je od velikog značaja. Majčina mudrost i iskustvo, sestrina dubokoumnost i smirenost su idealne za moj nemirni temperament. Mnogo mi znače u životu.

(Gracija)

Related posts

Ostavi komentar