Iz Njemačke stigla 573 nalaza pozitivna na koronu, u Crnoj Gori danas još 130 novozaraženih

Iz Instituta za javno zdravlje danas je saopšteno da su stigli rezultati uzoraka koji su ranije ove sedmice poslati na analizu na koronavirus u Njemačku i da ih je 573 pozitivno. Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 462 uzorka na novi koronavirus od kojih je 130 novopozitivnih. U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 221 pacijenta. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva iznosi 3900, što je na sto hiljada stanovnika 619.

Novooboljeli su iz Podgorice 51, Nikšića 32, Berana 19, Pljevalja devet, Cetinja osam, Plava tri, Bijelog Polja, Budve i Herceg Novog po dva, i po jedan iz Kolašina i Plužina.

“Od posljednjeg presjeka prijavljena su dva smrtna ishoda kod COVID19 pozitivnih pacijenata iz Podgorice i Plava, rođenih 1939. i 1941. godine a koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Berane. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 163, a od početka godine 172”, naveli su iz IJZ.

Tokom dana završena je i statistička obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku. Ukupno se radi o 573 novopozitivna slučaja koji su uzorkovani u periodu između 26. i 29. septembra te će se voditi kao novooboljeli u ovim danima i to:

Posmatrano po opštinama oboljeli koji su laboratorijski dokazani u Njemačkoj su iz sljedećih opština:

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 11 690.

Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama:

Related posts

Ostavi komentar