Jelena Rozga: Prava ljubav je odanost, povjerenje, vjera, a rasplače me nepravda

Jelena Rozga je jedna od najvećih regionalnih zvijezda čija karijera traje nekoliko decenija. Brojni hitovi i uspješni koncerti su obilježili njeno ime, a, osim neospornog talenta, Jelenu krasi i izgled za kojim žude žene širom naše regije. Proslavila se u splitskoj grupi “Magazin”, kada im se pridružila davne 1996. godine, zamijenivši Danijelu Martinović, a samostalnu karijeru počela je deceniju kasnije. Nanizala je brojne hitove koje vrlo rade pjevuše mnogi: “Bižuterija”, “Nirvana”, “Žena, majka, kraljica”…  Pandemija Corona virusa utjecala je na njenu karijeru, ali sada, kada se situacija smiruje, Rozga je samo za “Azru” otkrila da se polako vraća na staro. Govorila je o karijeri, poslovnim i privatnim planovima, ali nam otkrila i tajnu svog uspjeha i savršenog izgleda u petoj deceniji života.

Pandemija Corona virusa ostavila je veliki trag na sve nas. Kako ste se Vi snašli tokom tog proteklog peeioda?

– Kao i svi, na momente veoma teško, ali sam brzo shvatila da se moramo boriti da ostanemo zdravi u svakom smislu, i psihički i fizički. Za očuvanje psihe tokom prošle godine  mnogo su mi pomogli Instagram live nastupi, doista je bilo divno imati makar takav ‘dodir’ s publikom tih dana.

Jedna ste od onih zvijezda u našoj regiji koja traje duže od dvije decenije. Koja je tajna Vašeg uspjeha?

– Prije svega, mislim da je kvalitet pjesama taj koji održava pjevače na određenoj visini. Kvalitetne note i tekst imaju tendenciju da traju desecima godinama, zato ne pratim uvijek slijepo trend, već se trudim da moje pjesme ostave nekog traga i budućim generacijama. Srce mi bude prepuno kada vidim dječicu u publici da pjevaju moje pjesme koje su izašle prije 15 i više godina. To je zahvaljujući roditeljima koji te pjesme vole i žele ih prenijeti i sljedećoj generaciji, i za to im veliko hvala.

Kada razmišljate o djetinjstvu, koje uspomene Vam se prve probude?

-u srcu kroz sve ove godine.

Čime se ponosite u karijeri, a čime u privatnom životu?

– Ponosim se mnogim trenucima u svojoj karijeri, čak i onim teškim, padovima koji su me naučili da uvijek moram da ustanem. Kasnije sam to naučila da primjenjujem i u privatnom životu i ponosim se svim što sam uradila, ali najviše ljudima koji su bili moja leđa u svakoj od navedenih situacija.

Izgradili ste elegantni stil, koji mnoge žene slijede. Šta je Vaša inspiracija kada je riječ o oblačenju?

– Trend možete da pratite ili ne, da ga volite ili ne, ali poenta je izgraditi osobni stil naspram svog senzibiliteta. Volim da se osjećam dobro u onome što nosim i odjeću dijelim na scensku i privatnu, casual. Ali u obje varijante to moram biti JA. Ono što nikad ne isključujem jeste doza klasike i udobnosti, kvalitetni komadi i doista sam zaljubljenik u modu.

Zamara li Vas slava ili uživate u tome što ste omiljeni u narodu?

– Ne zamara me, naravno, to je dio mog života već duže od 20 godina i punog srca stanem uvijek s ljudima i da se fotografiram i popričam i zahvalna sam za ljubav koju mi pružaju kroz cijelu moju karijeru. Privilegija je biti iskreno voljen i ja itekako osjećam ljubav svoje publike diljem cijele naše regije.

Kako održavate idealnu figuru i koje beauty rutine upražnjavate svakodnevno?

– Njega je na prvom mjestu, čišćenje lica, preparati koji hrane moju kožu, tu je i moja draga Dr. Nola iz Zagreba, koju godinama posjećujem. Kad je riječ o figuri, trudim se da napravim neki balans i da se hranim zdravo, da mnogo spavam i ne pijem alkohol niti razne nezdrave napitke već uglavnom vodu, prvenstveno zbog svog zdravlja, nastojim probleme sa štitnjačom i srcem držati pod kontrolom.

Kome dugujete najveću zahvalnost u životu i ko Vam je najveća potpora?

– Krug je mali, ali ga čine izuzetni ljudi.

Prava ljubav je za Vas?

– Odanost. Povjerenje. Vjera.

Šta Vas uvijek nasmije, a šta rasplače?

– Često sam nasmijana, veselim se raznim sitnicama i smijem se široko i iz srca, a rasplače me uvijek nepravda.

Imate li nekih nedosanjanih snova?

– Imam, ali neću da ih otkrivam, jer planiram da ih dosanjam.

Kako ostati pozitivan u ovakvom vremenu?

– Volite i poštujte sebe. Tako ćete naučiti da vas vole i poštuju i drugi. A tada možete da oformite svoj svijet u kome ćete se sačuvati i u kome ste nedodirljivi.

(Azra)

Related posts

Ostavi komentar