Kolekcija “Cent” u čast sto godina od rođenja ikone mode Pjera Kardena oduševila Crnogorce

Kolekcijom ,,Cent”, rađenom u čast sto godina rođenja ikone mode Pjera Kardena, zatvoreno je četvrto izdanje International Fashion Festivala Porto Montenegro  2022.
Uvod u predstavljanje modela priredila je violinistkinja Verica Čuljković kompozicijom još jedne ikone, ovoga puta muzičke Astora Pjacole ,,Libertango”, dok su se iza nje nizale fotografije Pjera Kardena kao djeteta, zatim mladića i dalje kroz život.
Pjer Karden preminuo je u decembru 2020. godine u 98. godini. Naslijedio ga je nećak Rodrigo Bazilikati-Karden.

www.zoan.photography

Bila je to prava oda Kardenu, od njegovih pop art kreacija, preko futurizma do svemira i na kraju prirode. Lepo je bilo podsjetiti se ovog velikog vizionara i toga koliko je bio originalan i ispred vremena, uvijek, sa svakom kolekcijom. Kreacije su bile protkane recikliranim poliesterom, mešavinom svile i lotosovih vlakana, organskog pamuka i detalja iz svemira i naučne fantastike, te vinila.

www.zoan.photography


Smjenjivali su se pastelni, zemljani i jarki tonovi, uz interesantne detalje u muško-ženskoj kolekciji, od svemirskih naočara, materijala do okovratnika, torbi i šešira. Publika je tako videla nasleđe koje je svetu ostavio Pjer Karden, od jakni, kaputa, haljina, suknji, pantalona i odijela, ali i ispratila viziju nećaka Rodriga Bazilikati-Kardena.

Related posts

Ostavi komentar