Lidija Vukićević: Lečić nije silovatelj, a Mirjana Karanović trebalo bi da ćuti

Skandal koji se desio u slučaju Branislava Lečića i Danijele Štajnfeld ne jenjava.  Nakon što ga je glumica optužila za silovanje i dok se čeka sudski epilog njihove kolege glumci imaju različita mišljenja. Jedni su stali u odbranu malade glumice poput Miloša Bikovića, Mire Karanović, koja je odbila da igra sa Lekićem, a drugi su na strani poznartog glumca.

Glumica Lidija Vukićević jedna je od onih koja je stala na stranu Lečića.

– Lečić je divan kolega, divan čovjek i fantastičan glumac. Godinama ga znam, još od fakulteta. Tada smo se družili, a on je bio već poznat glumac.

O njemu imam samo najljepše riječi. Što se tiče aktuelnog slučaja, da je Leka silovao tu glumicu, nema pljeska bez druge ruke. Ja tako gledam. A ono što me dodatno revoltira jeste površnost nekih glumaca koji staju u zaštitu te Danijele Štajnfeld.

Oni donose sud prije suđenja. Kakve su to kolege. Kakvi su to površni ljudi.

Oni se bave poslom koji traži da budu sadržajni, a oni su površni, oni sude. Oni ne pripadaju više ljudima nego hordi koja kamenuje i anatemiše.

Ja to ne razumijem. Duboko sam razočarana u te ljude, koji neće da igraju s Lekom.

Pa da vam kažem, ni ja nemam nikakvu želju da igram s njima kad znam kakvi su ljudi – rekla je Lidija za Svet i najviše osudila Karanovićku, a zatim i Miloša Bikovića i ostale koji su odbili da igraju sa Lečićem.

– Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti. Ne znam na osnovu čega ona neće da glumi.

Pa mogli smo i mi da kažemo da nećemo da radimo s njom kada je igrala u filmu gdje Srbi siluju i pljuje se po našem narodu. Po toj logici, i ona nije moralna kad se sad svi na moral pozivaju.

To što su Mirjana, Biković, Radonjić i drugi potegli da neće da igraju sa Branislavom je sramno do krajnjih granica.

On je jedan veliki glumac i mogu samo da ga gledaju i da mu se dive – smatra Lidija.

Izvor: Luftika

Related posts

Ostavi komentar