Linda Evanđelista: Pakao kroz koji sam prošla baveći se modom

Više od 600 naslovnih strana magazina opravdalo je njenu izjavu “Mi iz kreveta ne ustajemo za manje od 10.000 dolara dnevno”, kada je devedesetih Linda Evanđelista to izjavila jednom prilikom. Zajedno sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patić, Linda Evanđelista je činila čuvenu petorku manekenki koje su vladale pistama svih poznatih dizajnera devedesetih godina. Posljednjih godina pisano je o njenom drastično promenjenom izgledu, baš o tome “kako se drastično promjenila” i postala “neprepoznatljiva”. Linda se sve manje pojavljivala u javnosti, na svojim društvenim mrežama nije objavljivala fotografije iz svakodnevnog života. Sada, prvi put poslije pet godina agonije, progovorila je.

Linda je riješila da stane sa ovom agonijom i na svom Instagramu je objavila post u kom objašnjava kroz šta je sve prošla i zašto izgleda tako kako sada izgleda: “Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju greške koju sam pretrpjela i čuvala za sebe više od pet godina. Mojim pratiocima koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjaka napredovale, razlog je taj što sam trajno unakažena “Zeltik Cool Sculpting” procedurom koja je učinila suprotno od onoga što je obećano”, počela je manekenka.

“Povećale su se, a ne smanjila masne ćelije i ostavljajući trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspešne korektivne operacije. Postala sam, kako su mediji opisali, neprepoznatljiva”, nastavila je.

Dodala je da joj se “razvila Paradoxical Adipose Hyperplasia, za čiji rizik nije bila svjesna, prije nego što je podvrgnuta estetskom zahvatu”. Ovaj zahvat ju je mnogo koštao i to ne samo gubitka sredstava za život, već i toga što je zapela “u krugu duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprezira”.

Najavila je da kreće napred, ali i da je umorna od ovakvog života: “Ovom tužbom krećem napred da se oslobodim srama i izlazim u javnost sa svojom pričom. Umorna sam od ovakvog života. Htela bih da izađem na vrata uzdignute glave, uprkos tome što više ne ličim na sebe.

Ovo njeno objavljivanje pogodilo je mnoge njene pratioce i poštovaoce, a odmah su joj podršku uputile i članice čuvene petorke. “Potrebna je ogromna hrabrost i snaga da se napišu ove reči. Slomila sam se kada sam ovo pročitala i ostala u suzama. Ne samo zato što sam u svom srcu znala da si tiho prolazila kroz nešto duboko lično i uznemirujuće, već zato što sam mislila da je to zbog ožiljaka koje život ostavi na svima nama, bilo fizičkim, bilo emotivnim, i koliko patimo uglavnom sami i u tišini. Važno je i prelijepo kada neko napravi korak, izađe iz tišine i bude brutalno iskren i stvaran. Hvala ti što si lijepa i spolja i iznutra”, rekla je Helena Kristensen.

Naomi Kembel je napisala: “Aplaudiram ti na hrabrosti i snazi da podeliš svoje iskustvo i što nisi sopstveni talac više. Znaš da te volim. Mi te volimo. I uvijek smo ovde uz tebe. Ne mogu da zamislim bol kroz koji si prolazila mentalno ovih pet godina. Sada si slobodna. Sjeti se i uvijek znaj ko si, šta si postigla i sveg uticaja koji si imala na ljude i njihove živote. I dalje to radiš, do današnjeg dana kada si podelila svoju priču. Ponosna sam na tebe, i podržavam te u svakom koraku do kraja”.

“Hvala ti što si podijelila ovo sa nama i uvek i zauvek bićeš ikona, bez obzira na sve. Toliko te volimo”, napisala je Tatjana Patic. “Linda, tvoja snaga i suština su zauvijek prepoznati i uvijek ćeš biti ikona”, podržala ju je i Sindi Kraford.

Related posts

Ostavi komentar