Maska za natečene podočnjake koja se brzo i lako pravi

Na TikToku se pojavio novi viralni bjuti trend – maska od kore banane za podočnjake. Da li zaista radi i kako se pravi?

Ekstrakt banane možete pronaći u mnoštvu krema za oči, uglavnom zbog velike količine kalijuma koja se nalazi u ovom plodu, piše Gloria.

Kalijum može da pomogne u hidrataciji, ali da spriječi natečenost i vrećice koje se stvaraju na području očiju. Osim toga, sadrže antioksidanse i vitamine C, E, B i A koji mogu da neutrališu slobodne radikale i posvijetle kožu.

Kako se pravi maska?

Najjednostavnije bi bilo istrljati koru banane ispod očiju, to je dovoljno da se područje umiri i posvijetli. Ako želite podići svoju masku od kore banane na viši nivo, iskoristite trik TikTokerke Teri Mlotek.

“Uzmite bijela vlakna koja se nalaze u kori banane i ostružite ih. Vlakna pomiješajte s alojom, a ako nemate aloju, upotrijebite omiljenu hidratantnu kremu. Pomiješajte sve sastojke i nježno nanesite na područje ispod očiju”, objasnila je Teri.

Masku ostavite da djeluje pet do 10 minuta prije nego što je dobro isperete mlakom vodom. Bez obzira koji recept odabrali, svakako koristite samo organske banane jer ne želite na lice staviti potencijalno nadražujuće pesticide.

(Zadovoljna.rs)

Related posts

Ostavi komentar