Mlade nade: Danilo Ivanović briljirao na Memorijalu “Ljubo Jovanović”

Košarkaši Budućnosti Voli osvojili su trofej na Memorijalu “Ljubo Jovanović”. Podgoričani su u finalu bili bolji od domaćina turnira Danilovgrada 82:72.

Izjednačeno prvo poluvrijeme viđeno je u finalu, ali je u drugom gost bio znatno bolji. Treću četvrtinu dobio je 24:16, posljednju 23:21. Najveća razlika iznosila je 17 poena 72:55.

Danilo Ivanović iz “Budućnosti” postigao je 25 poena uz šest asistencija u pobjedničkom timu koji je progrlašen za najboljeg MVP igrača. 13 poena i sedam skokova dodao je Danilo Kojičić.

Na drugoj strani 26 poena i 10 asistencija Vasilija Jovovića, 17 poena uz osam skokova dodao je Nikola Đoković.

Direktor košarkaškog kluba Danilovgrad, Novak Popović, za portal Danilovgrad ističe da je turnir trebao da bude održan u novembru, ali zbog epidemiološke situacije je odložen.

‘’Tek sada uspjeli da planirano sprovedemo u djelo. Ovaj turnir svakako zaslužuje mnogo veću posjećenost publike, pa se nadamo da sledeće godine neće biti ovih ograničenja i da će svi ljubitelji košarke uživati i da će kroz ovaj turnir sjećanje na Ljuba Jovanovića vječito živjeti.’’

Turnir se tradicionalno održava u čast Ljuba Jovanovića koji je ubijen 30. juna 2011. godine na Cetinju. Karijeru je počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci.

Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu.

Posljednjih dana života boravio je na Cetinju, gdje je bio na pripremama sa B reprezentacijom Crne Gore, koja se pripremala za učešće na turniru u Kini.

(sportski.me, M.N.)

Related posts

Ostavi komentar