Nikšićanka Katarina Lukovac večeras predstavlja Crnu Goru na Miss Aura takmičenju u Turskoj

Iako iza sebe ima preko deceniju iskustva u svijetu modelinga, Nikšićanku Katarinu Lukovac takmičenja nijesu posebno zanimala, sve do trenutka kada je stigla ponuda da predstavlja Crnu Goru na Miss Aura International takmičenju u Antaliji, u Turskoj.

„Takmičenje sam prihvatila isključivo zbog nekog novog iskustva, poznanstva, druženja, putovanja. Osjećaj je bio sjajan, prije svega ponosna što sam baš ja odabrana da predstavljam našu državu, a nakon toga uzbuđena zbog iskustva koje ću steći“, prisjeća se Katarina utisaka dok boravi u Antaliji na pripremama.

Miss Aura International takmičenje okupilo je 40 najljepših djevojaka iz zemalja širom svijeta, kako evropskih, tako azijskih, afričkih i američkih. Glavna svečanost zakazana je za večeras kada će žiri dodijeliti lentu najljepšoj.

Uzbuđenje povodom večerašnjeg finala ne jenjava, međutim, Katarina skromno komentariše da nema specijalna očekivanja.

„S obzirom na to da dolazim iz male zemlje u odnosu na ostale, svjesna sam toga da je konkurencija jaka i da su šanse minimalne, međutim, na meni je da predstavim svoju Crnu Goru u najboljem svijetlu“, priča ona.

Dan isplaniran od ujutru do uveče, raspored poprilično gust i ispunjen brojnim aktivnostima, ističe da joj teško ne pada, jer se trudi da uživa u svemu.

„Svakog dana, pored uobičajenih rutina koje imamo kao što su jutarnja joga, treninzi, pripremanje koreografije za plesnu tačku, imamo i veliki broj različitih dešavanja. Akcenat bih stavila na obilazak Antalije, počevši od starog grada, preko posjete poznatom akva parku, pa do vožnje jahtom po moru. Takođe prisustvujemo sjajnim koncertima i žurkama uz pratnju organizatora“, prepričava dane osamnaestogodišnjakinja.

Budući inženjer ili grafički dizajner priželjkuje da podučava nove modele

Od svoje četvrte godine korača modnim pistama, a u školi manekstva u rodnom gradu naučila je prve osnove modelinga.

„Tu sam, deset godina, od svoje četvrte pa do četrnaeste godine, naučila catwalk, pravilno hodanje i držanje svog tijela, što mi je pomoglo u radu sa profesionalnim agencijama sa kojima sam sarađivala nešto kasnije. Već dvije godine imam ugovor sa „Abc Models mgmt“ agencijom, kojoj sam zahvalna što me je angažovala za ovaj projekat“, dodaje Katarina.

I dok se lome koplja da li upisati Elektro fakultet ili grafički dizajn, maturantkinja Gimnazije „Stojan Cerović“ u jedno je sigurna, od modelinga neće odustati.

„Svoju budućnost bih mogla povezati sa modelingom, ali iako se time bavim profesionalno ono nije moj prioritet trenutno. Za sada se trudim da završim posljednju godinu gimnazije odličnim uspijehom kao i do sada, kako bih nastavila sa fakultetom. Modeling neću lako ispustiti iz ruku, jer je to nešto što volim da radim, ali bih se radije opredijelila da kroz koju godinu budem mentor djevojčicama i učim ih svemu“, ističe Katarina.

Related posts

Ostavi komentar