Od sada će i majke i supruge moći da postanu Mis univerzuma

Možda je trebalo da prođe 70 godina, ali izbor za Mis univerzuma je konačno spreman da dozvoli majkama i suprugama da se ravnopravne takmiče sa ostalim damama za laskavu titulu.

Počevši od 2023. godine, takmičarke više neće morati da budu nevjenčane i bez djece. Kako navodi National, napravljen je korak da se uklone sve barijere zainteresovanim damama da postignu uspjeh na prestižnom izboru za mis.

Od početka takmičenja 1952. godine, majke i žene su smatrane neprikladnim kandidatkinjama u trci za najljepšu ženu na Zemlji. Poruka ove odluke je očigledno bila da je ljepota nešto što mogu posjedovati samo mlade žene koje još uvijek nisu zasnovale porodicu.

Promjena u pravilima takmičenja za Mis univerzuma nesumnjivo će promijeniti ovu manifestaciju i učiniti je inkluzivnijom. Osim toga i žene koje se ne takmiče imaće koristi od nje jer će normalizovati shvatanje ženske ljepote bez prevaziđenih ograničenja.

Džoš Jugen iz grupe Jugen i direktor manifestacije Mis univerzuma rekao je za sajt National da njegova organizacija ide u korak sa vremenom i uklanja svoja arhaična pravila kako bi dala više slobode ženama koje se takmiče.

Još uvijek nije poznato da li će starosni raspon od 18 do 28 godina biti proširen da uključi i dame sa više od 28 godina.

Podsjećamo, prošle godine je na izboru za Mis univerzuma trijumfovala 21-godišnja Harnaz Sandu iz Indije.

(citymagazine)

Related posts

Ostavi komentar