Od sjutra stupaju na snagu nove mjere koje je donijelo NKT

Od sjutra stupaju na snagu nove mjere koje je prije dva dana donijelo Nacionalno koordinaciono u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Tako će ugostiteljski i uslužni objekti od sjutra raditi od sedam do 18 časova, a zabrana izlaska važiće od 19 do pet sati.

NKT je pozivalo građane da u potpunosti poštuju sve mjere kako bi se suzbilo širenje koronavirusa jer je situacija u zemlji zabrinjavajuća.

“Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji između ostalog saopšteno je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik NKT-a Kenan Hrapović.

A, gostujući jutros u Jutarnjem programu TVCG epidemiolog Milena Popović-Samardžić, je istakla da se pacijenti sa obostranom upalom pluća i padom saturacije liječe u kućnim uslovima.

“To vam je dobar pokazatelj koliko je sve izvan kontrole. Ti ljudi su premoreni, do skoro je bilo 12 ljekara koji su tokom deset dana brinuli o 5.500 zaraženih u Podgorici”, istakla je ona.

Ona je kazala i da- jaz između NKT-a i Instituta za javno zdravlje je, primjer jaza između politike i struke.

“Kao posljedica toga imamo ovakve rezultate, lutamo između prioriteta jedne strukture, pa druge strukture, povlađivanje jednoj, pa drugoj strukturi. Mi konstantno saniramo štetu zbog lutanja u strategiji”, kazala je dr Milena Popović Samardžić.

Related posts

Ostavi komentar