Ovakve haljine dodaju kilograme: Obavezno ih izbjegavajte

Dok se, posebno ljeti, trudimo da dovedemo figuru u najbolju formu, haljine koje dodaju kilograme sigurno nisu nešto što želite da imate u ormaru. Evo o kakvim modelima je riječ.

Veliki broj djevojaka i žena koriste ove haljine sa ciljem da sakriju nedostatke njihove figure. Međutim, ovakve haljine stvaraju upravo suprotan efekat. Bezoblične haljine kreiraju utisak bezoblične figure, umjesto slatkog ili ženstvenog izgleda. Dakle, ako imate ove haljine u ormaru, razmislite da li zaista želite da ih nosite?

Majica haljina

U potrazi za savršenom ljetnjom haljinom, veliki broj žena bira majica haljinu u sportskom stilu. Međutim, istina je da ovaj komad garderobe izgleda dobro samo na modelima. Ako želite da istaknete figuru, onda se morate fokusirati na određeni djelove tijela, poput struka. Važno je stvoriti proporcije, a ovakva haljina to svakako ne čini, piše Lepota i zdravlje.

Visok struk

Dakle, struk treba naglasiti, ali struk koji je ispod poprsja učiniće da djelujte veće nego što zaista jeste. One mogu sakriti nedostatke, ali će vam istovremeno i dodati nekoliko kilograma. Dakle, birajte haljine koje su strukirane na pravom mjestu.

Pripijene haljine

Iako je bodycon haljina sada u vodećim trendovima zahvaljujući modi 90-ih, ova haljina nije za svakoga, Ovaj model pristaje samo djevojkama koje imaju savršenu figuru, velike grudi, bokove i ravan stomak. U svim ostalim slučajevima, model će samo naglasiti neke vaše nedostatke.

Modeli sa pufnastom suknjom

Još jedan model haljina koji se nalazi u garderoberima žena je ona sa pufnastom suknjom. Međutim, ovakav model je problematičan iz dva razloga. Ovakav model je zastario, a drugo, stvoreni volumen u predjelu kukova će vam vizuelno dodati kilograme.

Haljine sa velikim printovima i horizontalnim prugama

Haljine koje na sebi imaju velike printove nikako nisu pogodne ukoliko želite da istaknete figuru. Ovakav print često zna da se raširi uz siluetu tijela, pa djeluje nezgrapno. Drugo pravilo jeste da izbegavate haljine sa horizontalnim linijama. One još više proširuju figuru.

Dakle, ukoliko imate neki od ovih modela u svom ormaru, vrijeme je da ga izbacite i zaboravite. Umjesto toga birajte modele koji pristaju vašoj figuri.

Related posts

Ostavi komentar