Povodom Svjetskog dana knjige u KIC-U: Revija „Svjetska književnost na filmu“

Revija „Svjetska književnost na filmu“ VIII koju KIC tradicionalno u aprilu priređuje povodom obilježavanja„Svjetskog dana knjige“ove godine zbog aktuelnog korona virusa biće održana od 12. do 15. oktobra.

Najbolja ostvarenja nastala na osnovu priznatih književnih djela biće prikazana u okviru revije koja će početi u ponedjeljak, 12.oktobrasa inspirativnompričomo hrabroj mladoj djevojci koja je poslata u starateljsku porodicu u Njemačkoj tokom rata.Riječ je o filmu britanskog režisera BrajanaPersivala“Kradljivica knjiga”(2013)koji je zasnovan na svjetskom bestseleru.

Projekcija filmske adaptacije romana spisateljice Zoi Heler“Bilješke o skandalu” (2006) koja govori o kompleksnom odnosu koleginica planirana je za 13.oktobar, a dio revije biće i britanska komična drama “Najbolji egzotični Marigold hotel”(2011) sa oskarovkama Džudi Denč i Megi Smit u glavnim ulogama. Radnja filma prati život grupe britanskih penzionera koji su odsjeli u hotelu u Indiji. Kultna američka filmska drama nominovana za devetoskara“Gradić Pejton” (1957)sa Lanom Tarner u glavnoj ulozi zatvoriće reviju u četvrtak,15.oktobra.Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Related posts

Ostavi komentar