Preminula doktorka Paša Divanović

Dom zdravlja Podgorica, je odlaskom ugledne pedijatrice i omiljene doktorice generacija podgoričkih mališana prim. dr Paše Divanović, koja je preminula juče u Podgorici, izgubio izvrsnog pedijatra, velikog čovjeka i nesebičnog prijatelja i druga, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

<<<Preminula dr Paša Divanović<<<

“Dr Paša dala je nemjerljiv doprinos razvoju pedijatrije u Glavnom gradu i Crnoj Gori, a jedan je od osnivača Asocijacije za preventivnu pedijatriju Crne Gore”, kazali su iz podgoričkog doma zdravlja.

Kao iskusan pedijatar i pedagog bila je mentor generacijama pripravnika i mladih ljekara specijalizanata, kojima je nesebično prenosila svoje znanje i iskustvo.

“Četrdesetgodišnje iskustvo ljekara i tridesettrogodišnje kao pedijatra, naše drage doktorice Paše, bilo je protkano znanjem, stručnošću, profesionalizmom, ali i nježnošću, pažnjom i majčinskim odnosom prema svakom njenom malom pacijentu. I prepoznavala su to njena djeca, koja su sa puno povjerenja, ljubavi i bez straha dolazili kod svoje doktorice i kojima će sigurno najviše nedostajati”, navode njene kolege.

Dr Paša je važila za jednog od najboljih pedijatara u Crno Gori, a svojom posvećenošću, toplini i savjetima zavrijedila je poštovanje kompletnog kolektiva Doma zdravlja Podgorica, svih kolega iz Crne Gore, kao i roditelja djece o čijem zdravlju je brinula.

“Dom zdravlja Podgorica, odlaskom dr Paše Divanović izgubio je izvrsnog pedijatra, velikog čovjeka i nesebičnog prijatelja i druga.

Related posts

Ostavi komentar