Retrogradni Merkur nam ponovo pravi ludilo, evo i koje

Možda postoji mnogo neizvesnosti u svijetu, ali jedno je sigurno- stiže retrogradni Merkur.

Desetog maja, Merkur će započete svoj ples unazad u razigranom i pametnom znaku Blizanaca, a zatim će se preseliti u pouzdanog Bika 22. maja.

Sve vrijeme će nam praviti probleme u komunikaciji i saobraćaju, a očekujte i probleme sa tehnologijom, i to sve tako do 3. juna.

Ovo će biti prava luda vožnja, ali nije ništa sa čime ne možemo da se nosimo.

Retrogradni Merkuri iz 2022. godine su pomalo neobični jer planeta obično ostaje u jednom znaku tokom svog kretanja unazad, ali ove godine će sva četiri retrogradna Merkura provoditi vrijeme u dva različita znaka.

Prva retrogradna avantura 2022. godine je počela 14. januara i planeta je svoje vrijeme provela u Vodoliji i u Jarcu, a ovaj retrogradni merkur će se družiti i u Blizancima i u Biku.

Nećemo da vas slažemo i da kažemo da će sve biti super, jer ovaj konkretni retrogradni događaj neće proći bez trzavica, uglavnom zbog toga što se dešava usred sezone pomračenja i kada je Uran, planeta nepredvidivosti veoma aktivna na nebu.

Ovaj trazit nosi vrlo specifičan astralni otisak kaže Narajana Montufar, astrološkinja, „svi ovi događaji koji se preklapaju bi mogli učiniti da se osjećamo prilično neutemeljeno i nervozno“.

Lisa Stardast, astrološkinja, kaže da će nam ovaj retrogradni Merkur omogućiti da razumijemo moć koju imaju naše riječi.

„Budući da počinje u Blizancima i vraća se u Bika, shvatamo da možemo da povrijedimo, izliječimo, volimo i presječemo jednom frazom. Zbog toga je važno razumjeti da treba da budemo ljubazni prema načinu na koji biramo da se izrazimo kako bismo održali vezu. Da biste to uradili, nemojte praviti nikakve pretpostavke o osobi ili situaciji dok ne saznate sve činjenice“- Stardast upozorava da možete napraviti ozbiljnu štetu partnerskim odnosima ako donosimo lažne predrasude.

Dok je retrogradni Merkur u Blizancima od 10. do 22. maja, Iva Naskova, astrološkinja kaže da će briga o našem mentalnom zdravlju biti glavni prioritet- „uvijek jeste, naravno, ali pokušajte da tih 12 dana budu ispunjeni do vrha brigom o sebi, najbolje je odvojite vrijeme za meditaciju, jogu i pokušate da pronađete načine da smirite svoj um i postignete jasnoću u svojim mislima“.

„U suprotnom, ovaj tranzit može biti veoma težak, posebno za Blizance i Djevicu, pošto je Merkur vladajuća planeta ovih znakova.

Merkur uživa u Blizancima, a Montufar kaže da je ovo pozitivnija polovina retrogradnosti jer će „pomoći procesu preorjentacije dok prolazimo kroz duboke promene.“

Energija se mijenja kada Merkur uđe u Bika 22. maja, u poređenju sa Blizancima, znak Bika je tvrdoglaviji, dipolmatskiji i skloniji prepuštanju.

„Mnogi od nas bi mogli da osjete povećanu želju da stvari krenu sporije i opuste se“, kaže Naskova.

„Međutim, ako je vaš raspored prepun, ovakvo ponašanje može dodati samo stres i napetost pogotovo za Strijelca i Lava, pošto retrogradni Merkur direktno utiče na njihov posao i karijeru.

Merkur ne voli nužno da provodi vrijeme u Biku, pošto planeta često želi da ide i da se kreće dok su glavne karakteristike Bika da je sve sporo i opušteno.

Osjetićemo potrebu da odvojimo vrijeme i pustimo se, ali zbog retrogradnog kretanja planete komunikacije, ova energija bi mogla da bude na našu štetu.

Iako je važno da se odmorimo, znamo da je sagorijevanje stvaran problem, budite svjesni kada slobodno vrijeme postane lijenost.

Dok je tranzit u Biku, Merkur će biti zaključan i u čvrstom kvadratu sa Saturnom u Vodoliji, što će se odraziti na ograničenja i izazovne situacije sa autoritetima.

Sada je vrijeme da svoju energiju usmjerimo na razlučavanje šta nam je korisno a šta nije, pošto je Saturn planeta vremena, rad i mentalna energija koju sada ulažemo biće vrijedna toga na duge staze.

Isti ovakav kvadrat se dogodio 24. aprila 2021. godine, a Lezli Hejl psihološka astrološkinja, nam savjetuje da se osvrnemo na ovaj datum jer teme i događaji ili situacije imaju tendenciju da se ponavljaju.

„Ovo će biti ozbiljan dvonedjeljni period i mnogi od nas će jednostavno morati da se uključe“, kaže ona, ali ima prostora da postignemo mnogo ako koristimo svoje analitičke sposobnosti da raspršimo sve negativne misli.

Postoji mnogo stvari koje ne bi trebalo da radimo tokom retrogradnog Merkura: započinjanje novih projekata, kupovina skupih stvari, potpisivanje ugovora.

Međutim, vrijeme je da očistimo ormane i bukvalno i metaorički, zamotamo stare projekte i preispitamo se šta radimo i kuda idemo.

„Kada dođe do retrogradnosti Merkura, često otkrivamo nove informacije koje su nam potrebe da bismo krenuli napred na najkompetentiji način. Iako zastrašujući, retrogradni Merkur je samo jedan dio većeg astrološkog ciklusa.“

On uvijek označava vrijeme duboke introspekcije, kada univerzum zatraži od nas da usporimo.

„Ako čujemo poziv da zaronimo u duboku refleksiju, retrogradnost Merkura nam zapravo može pomoći da se prizemljimo i ponovo povežemo sa našim centrom u trenutku kad nam je to najpotrebnije“, kaže Montufar.

Teško? -Da. Neizvodljivo? – I ne toliko.

(nova.rs)

Related posts

Ostavi komentar