Šerling jakne, udobna kombinacija kože i tople vune

Kao jedan od ključnih komada jesenje sezone, jakna se svake godine vraća u novim, modernim izdanjima, ali i u onim poznatim modelima, koji nikad ne izlaze iz mode i naših ormara.

Od ležerne i lagane traper jakne u kojoj smo zakoračili u jesen i prelazni period, pa do elegantnog balonera i klasične kožne jakne, jakne se u jesenjoj sezoni vraćaju kao nezaobilazni dio ležernih i poslovnih, dnevnih i večernjih, minimalističkih i slojevitih kombinacija.

Istovremeno je klasična, jednostavna, upečatljiva i uvijek moderna avijatičarska kožna jakna, poznatija kao šerling jakna. Sada, kada jesen iz dan u dan postaje sve hladnija, najtoplije izdanje šerling jakne ističe se kao jedan od najpoželjnijih modela.

Kombinacija kože i tople vune

Šerling model avijatičarske kožne jakne prepoznatljiv je po kombinaciji prednjeg dijela jakne od vještačke ili prave, sjajne ili brušene kože i podstave od mekane i tople vune, koja klasičnoj avijatičarskoj jakni donosi dodatnu dozu topline, ali zadržava njenu svestranost i moderan izgled. Dizajn ovog modela kroz decenije je usavršen do posljednjeg detalja, ali svake godine s prvim jesenjim danima uvijek se ističe i nekoliko novih transformacija tog neodoljivog klasika.

Klasični modeli ovih jakni prepoznatljivi su po crnoj ili smeđoj glatkoj ili brušenoj koži s vanjske strane, a vještačkim ili pravim, najčešće ovčjim krznom s unutrašnje strane u kontrastnoj bijeloj ili krem boji. Mekana eko-koža ili nešto grublja sjajna te brušena koža i toplo krzno dobitna su kombinacija, a osim crnih i karamel tonova, dostupni su i oni od pastelnoružičastih, sivih, metalik boja ili neutralnih bijelih nijansi.

Kombinacija kože i tople vune

Kombinovanje

Šerling jakne najčešće dolaze u predimenzioniranom kroju, s dodacima poput ukrasnih kopči i detalja kao što su patenti. Ostavljaju utisak toplog ogrtača koji najbolje pristaje uz farmerke i bajkerske čizme, ali nosive su i u ostalim modnim kombinacijama. Uz zimsku dugu haljinu ili suknje te elegantne pantalone, šerling jakne nose se baš poput klasičnih kožnih modela i dolaze kao zamjena za klasični i elegantni kaput, kada nam je potrebna promjena u svakodnevnom oblačenju.

Avijatičarske jakne s toplom i mekom podstavom od vune model su koji odlično izgleda u dnevnom i večernjem, u ležernom i elegantnom izgledu.

(Nezavisne)

Related posts

Ostavi komentar