Skinny jeans odlazi u prošlost, mijenjaju ga široke farmerke

Iako je teksas odjeća na svojim modnim počecima krenula s margine i bila u vezi s društvenim buntom oličenim u hipi pokretu, nakon svih tih bitaka i revolucija slobodno možemo reći da su farmerke dobile status modnog klasika.

Tokom posljednjih nekoliko decenija različiti su se modeli i krojevi jeansa javljali na modnoj sceni, i svaki je imao svoj zenit. Sada je ponovo u fokusu model farmerki koji je posebno bio aktuelan u drugoj polovini devedesetih i tokom dvijehiljaditih.

Danas je, dakle, već malo odjevnih predmeta koji izazivaju toliko različitih mišljenja poput uskih farmerki – skinny jeans. Na TikToku Generacija Z kaže da su službeno van mode, ali mnogi milenijalci, koji su odrasli s ovim trendom, i dalje gaje snažnu ljubav prema njima.

Baggy jeans

Od kraja dvijehiljaditih uske farmerke su jako popularne: što uže – to bolje! Ipak, sada postoji novi trend – velike, široke farmerke, tj. baggy jeans.

Iako su tokom posljednjih nekoliko sezona u fokusu mummy jeans – farmerke dubokog struka i ravnog kroja, sada je vrijeme da ih zamijene daddy jeans ili baggy jeans, kako se popularnije zove. Model farmerki sa širokim nogavicama koji se nosio krajem devedesetih i početkom dvijehiljaditih ponovo je u modi. I dok bi neki rekli da ne laska ženskoj figuri, oni kojima je udobnost na prvom mjestu bi sigurno dali svoj glas daddy jeansu.

Štaviše, kako modni stručnjaci kažu, ovaj model farmerki se vrlo lako može uklapati u različite modne stilove – od boho do ležernog sportskog stila. Uglavnom, baš kao i kardigani, sandale sa platformama, tako su i farmerke sa širokim nogavicama doživjele svoju modnu renesansu i veliki povratak na modnu scenu.

Kombinovanje

Ležeran gradski stil – basic majica, široke farmerke, udobna obuća i oversized model kaputa ili blejzera – jedan od načina kako možete da kombinujete baggy jeans. Široke farmerke se posebno dobro kombinuju sa starkama – dva modna klasika u jednoj modnoj kombinaciji. Ili, kombinacija koja je idealna i za izlazak u grad – uska basic crna majica, iscijepane farmerke širokog kroja, uparene sa cipelama ili čizmicama. Široki model farmerki možete kombinovati sa kardiganom, košuljom sa retro kragnom i cipelama s animal printom. Mnogi modni znalci će reći da je ovo najbolja kombinacija.

(Nezavisne)

Related posts

Ostavi komentar