Sofija Loren se vratila filmu poslije 11 godina pauze

Nakon 11 godina pauze, glumačka diva Sofija Loren (86) vratila se na filmsko platno. Dobila je jednu od glavnih uloga u filmu svoga sina, reditelja Edoarda Pontija, pišu italijanski mediji.

Ostvarenje naslovljeno La vita davanti a sé na platformi Netfliks osvanuo je 13. novembra.

“Iskoristila sam šansu i prihvatila ulogu Roze, koja me podsjeća na majku“, rekla glumica. Sa sinom je sarađivala već dvaput, posljednji put u filmu “Between Strangers” prije 18 godina..

“Svojevremeno sam odlučila da usporim tempo snimanja jer sam željela više vremena da provodim s porodicom i svojim sinovima. Na kraju je ispalo da ne samo da sam usporila tempo snimanja, već sam u potpunosti prestala da glumim“.

Rekla je i da je dobijala brojne ponude za uloge, ali da je nijedna nije dovoljno nadahnula kao ona gospođe Roze.

Slavna glumica tumači lik Madam Roze, koja je preživjela holokaust, a nekada se bavila najstarijim zanatom. Ona je vlasnica prihvatilišta za djecu svojih nekadašnjih sapatnica, koje su izgubile život na ulicama italijanske luke Bari. Dječak po imenu Momo, rodom Senegalac, posebno joj je prirastao k srcu, i sa njim razvija blizak odnos i povezanost.

Kritičari kažu da je ova uloga poznate italijanske glumice čiji su partneri u prošlom vijeku bili Klark Gejbl, Keri Grant, Frenk Sinatra, Čarlton Heston i mnogi drugi, mogla ponovo naći u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije, piše Hina.

Related posts

Ostavi komentar