Tajanstvene i uspješne: Ove političarke plijene stavom i ljepotom

Osim što svojom britkošću skreću pažnju, ove mlade i uspješne žene krasi i njihova spoljašna ljepota.

Arpina Hovanisjan

Advokat po profesiji, rođena je 1983. godine u glavnom gradu Jermenije. Sa nepune 32 godine bila je Ministar pravde u svojoj zemlji. Trenutno vrši funkciju zamjenika predsjednika Narodne skupšine u Jerevanu.

Mara Karfanja (Italija)

Rođena je 1975. godine. Prije političke karijere Mara je bila uspješan model i poznato tv lice. Više puta proglašavana je za najljepšu ministarku svijeta.

Marija Zaharova (Rusija)

Ruska političarka dobro je poznata na našim prostorima. Rođena je 1975. godine, u glavnom gradu Rusije, i trenutno je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

Sana Marin

Rođena je 1985. godine u glavnom gradu Finske, Helsinkiju. Vrši funkciju predsjednika Vlade. Član je socijal-demokratske stranke. Ona je ujedno najmlađa žena koja je postala premijer u Finskoj.

Tabata Amaral (Brazil)

Mlada Bazilka rođena je 1993. godine. Završila je Harvard sa pohvalama. Ona je predstavnik Demokratske radne partije u Nacionalnom kongresu Brazila.

Aleksandra Okasio Kortez (Sjedinjene Američke Države)

Rođena je 1989. godine u Njujorku. Članica je demokratske partije, mada sama voli da ističe da je ona socijal-demokarata. Od 2019. godine predstavlja državu Njujork u Predstavničkom domu. Ona je najmlađa žena koja je ikada služila u Kongresu SAD. Diplomirala je ekonomiju i međunarodne odnose na prestižnom Univerzitetu u Bostonu.

Natalija Poklonska (Rusija)

Lijepa Ruskinja rođena je 1980. godine. Po profesiji je diplomirani pravnik, a trenutno je narodni poslanik državne Dume. Do 2016. godine vršila je funkciju vrhovnog tužioca na Krimu.

Izvor: Srbijadanas.com

Related posts

Ostavi komentar