Zucchero nastupa 28. maja 2021.

Zbog pandemije novog korona virusa, italijanski velikan Zucchero je u dogovoru sa organizatorima City Groove festivala, svoj prvi susret sa publikom u Crnoj Gori zakazao za 28. maj sljedeće godine, saopštili su danas organizatori.

Jedan od najvećih muzičara Italije je karijeru počeo još davne 1970. godine. Iza sebe ima 28 albuma. Veom poznat i priznat u svim djelovima svijeta, u bogatoj karijeri je sarađivao sa najvećim imenima muzičke scene Joe Cockerom, Miles Davidsom, Stingom, Pavarottijem, Elton Johnom i Boccelijem.
Ovaj italijanski muzičar prodao je više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada Berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetilaca smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.
Zucchero je dobitnik brojnih priznanja – četiri puta pobjednik manifestacije Festivalbar, osvajač 17 domaćih i svjetskih priznanja na osnovu broja prodatih albuma – devet puta Wind Music Awards, dva puta World Music Awards i šest IFPI Platinum Awards. Jednom se našao u nominacijama za najveću svjetsku Grammy Awards. Nakon 16 albuma i
četiri studijske kompilacije, kako ga neki nazivaju – osnivač rock’n’soula, ove godine bio je jedna od zvijezda jubilarnog 70. festival u San Remu.

Ulaznice za koncert će se ubrzo naći u prodaji preko zvaničnog sajta Zucchero.it i Citygroove.me.

Related posts

Ostavi komentar