Ajnštajnov recept za sreću-vrijedi ga pročitati

Albert Ajnštajn je jednom rekao: „Najvažnija odluka koju čovjek treba da donese je ta po kojim principima želi da živi.  Da li živi u prijateljskom ili neprijateljskom svijetu.

U kom svijetu Vi živite? Kako ga vidite? Na nama je da odlučimo, a ovu odluku donosimo svako jutro.

Kada svoj dan započnete vjerujući da je svijet dobar, postajete manje skloni negativnim reakcijama ako stvari krenu onako kako ne želite.

Dobro rađa dobro

Način na koji doživite svoj dan na samom početku utiče na količinu dobrih stvari koje će vam se dešavati tokom dana. Suzan Rejnolds, koautor knjige -Naučite svoj mozak da bude srećan, veruje da osjećaj zadovoljstva može toliko snažno da stimuliše ljudski mozak da on postane na neki način programiran da vidi samo pozitivne stvari. Drugim riječima, što više dobrote vidite u svijetu oko sebe, to ćete je više dobiti zauzvrat.

Budeći se i birajući da živite u „lošem“ svijetu, svoj dan živite na sasvim pogrešan način.

Pozitivno razmišljanje pozitivno utiče na zdravlje. Smanjuje rizik od depresije, smanjuje anksioznost i čini nas otpornijim na bilo koji problem. Ljudi koji teže da vide dobro oko sebe imaju tendenciju da žive duže i lakše se nose sa stresom.

Činjenica je da je lako upasti u zamku negativnih misli, neke stvari moraju da nas pogode, ali se treba truditi da uvijek nađemo nešto dobro.

Ako dan započnete sa pozitivnim mislima, život će brzo postati bolji.

(stil.kurir.rs)

Related posts

Ostavi komentar