Ako ste sitni: Ovako možete “dodati” nekoliko centimetara

Ukoliko vam je žao što nijeste visoki još nekoliko centimetara, naučite na šta sve treba da pripazite i koje zamke treba da izbjegnete.

Printevi

Razni printevi izvrsno izgledaju na nižim ženama. Tačkice, srca, cvjetići, prugice… Vodite računa jedino o tome da šare ne budu prekrupne i prenapadne kako vas ne bi vizuelno ‘pojele’.

Torbice

Izbjegavajte velike torbe i radije birajte male ili torbe srednje veličine. 

Ramena

Ako kupujete haljine, sakoe, bluze ili jakne, vodite računa da vam šav na spoju ramena i rukava pada na samu kost ramena, ne i preko nje. Što se dužine rukava tiče, birajte kratke i rukave 3/4 dužine, prije nego klasične duge.

Jakne i kaputi

Zapravo, svi gornji dijelovi koje kupujete trebali bi da budu pripijeni i strukirani, a treba izbjegavati široke, vrećaste krojeve koji padaju preko bokova poput pelerina. 

Izrez

To sigurno već znate, vašoj sitnoj građi će najbolje stajati V-izrez i okrugli izrez, a poželjno je da izbjegnete četvrtaste, kao i lađa izreze. V-izrezi će vam vizuelno najviše pomoći.

Suknje

Birajte suknje koje su lagano iznad koljena, a u širokom luku izbjegavajte midi i maksi dužine koje će vas vizualno smanjiti. Što se samih krojeva tiče, najbolje će vam pristajati pencil krojevi te suknje punog kruga koje će vam naglasiti struk i noge, a vizuelno proširiti bokove. Treba da izbjegavate suknje A kroja.

Cipele

Vašoj će sitnoj građi svakako najviše odgovarati visoke potpetice, dok sa glomaznim platformama treba biti pažljiv jer se može desiti da ne izgledaju proporcionalno s ostatkom vašeg tijela. Svakako će vam najbolje pristajati klasične salonke elegantne, tanke pete.

(vijesti)

Related posts

Ostavi komentar