Bijela olovka za oči biće hit ovog proljeća

Bijela olovka za oči biće u fokusu ovog proljeća, i to ne samo u unutrašnjim uglovima očiju, za šta možemo da zahvalimo Dioru.

Bijela olovka svakako nije nova mejkap alatka. Većina vas sigurno je već koristi. Osim što akcentuje pogled i kompletnom licu daje svježinu, ona vizuelno i povećava oči. Za dnevni mejkap najbolje je koristiti mat opcije, dok za večernje prilike šminkeru savjetuju pribjegavanje onim sedefastim. No, za proljeće/ljeto 2022. Dior je osmislio i interpretirao još jednu varijaciju na temu bijele olovke, piše Lepota i Zdravlje. Naime, riječ je o obrnutom cat-eye looku. Hoćete li se usuditi da ga isprobate?

Kako da postignete ovakav izgled?

Nanesite visokopigmentisanu, kremastu bijelu olovku duž vodene linije i malo ispod oka, a zatim je umiješajte u korijene trepavica kako biste kreirali efekat bijelo-sivkastog vela preko njih. Zatim posegnite za mat olovkom – da biste kreirali ravnu, grafičku liniju ispod oka, te je i povezali sa prethodno izvučenom linijom tako da izgleda kao „jedan blok bijele boje“.

Na Diorovoj reviji izostavljena je maskara, što je svakako praktičan potez. No, ovo nije učinjeno bez razloga! Naime, na Diorovim revijama maskara je često izopštena iz priče budući da klasičnu šminku – poput ajlajnera – čini malo konceptualnijom, a ne seksi.

Related posts

Ostavi komentar