Sedmogodišnja djevojčica u školu stiže na konju

Osnovna škola ,,Radosav Jagoš Vešović“ u Barama Kraljskim poznata je ne samo po bioblioteci na kojoj joj mogu zavidjeti i najveće gradske škole, već i po ljudima koji su u njoj naučili prva slova.

Ove godine škola je još po nečem neobična. Sedmogodišnja djevojčica Olivera Stanisavić, učenica prvog razreda, svakog dana u školu udaljenu dva kilometra od njene kuće stiže na konju Rubinu.

U zimskoj jakni sa rukama na uzdama i đačkom torbom na sjedlu svakog jutra stigne na vrijeme u školu. Snijeg i loše vrijemeOliveri nisu razlog da zakasni ili da odustane od odlaska u školu.

Do škole prolazi prečicama. Ima i uzbrdica i nizbrdica, seoskih mostova ali nju  nije strah a vještinu jahanja savladala je kad je imala četri godine.

Omiljena je u odjeljenju kod učiteljice Novke Zlajić, ali i u cijeloj školi i dobar je đak.

Kada školsko zvono označi kraj nastave, đaci i nastavnici upute se ka parkingu. gdje ih čeka školski autobus, a Olivera ka svom konju  Rubinu. Opet će prečicom, dva kilometra do kuće sa zakopčanom kapuljačom i osmijehom i sigurnošću kakvu može imati sedmogodišnja djevojčica.

Izvor: Pobjeda,Foto: Dražen Drašković

Related posts

Ostavi komentar