Čudotvorna maska za ispravljanje kose

Trajno ispravljanje kose može biti skupa i štetna stvar za vašu kosu. Bilo da se radi o privremenom ispravljanju aparatima za tu namjenu ili o tretmanima koje obavljaju profesionalni frizeri, nikakva mjera predostrožnosti ne može da spasi vašu kosu od određenog stepena oštećenja.

Na sreću, postoje brojni prirodni načini za ispravljanje kose kod kuće. Neki podrazumijevaju maske, drugi obećavaju toliko dobre rezultate da se zapitate zbog čega biste uopšte išli kod frizera. Takva je i maska od lanenog sjemena.

Prirodni gel iz lanenog sjemena u kombinaciji sa drugim kvalitetnim sastojcima ispraviće vašu kosu i spriječiće oštećenje vlasi.

Ova maska pomaže u omekšavanju vlasi i ispravljanju kose. Tretman je bogat proteinima, a keratin koji je prirodno jedinjenje prisutno u kosi nije ništa drugo do protein.

Potrebno je:

šolja vode
dvije kašike lanenog sjemena
jedna kašičica meda
sok od pola limuna
dvije kašičice ricinusovog ulja

Postupak:

Šolju vode sipajte u šerpu i dodajte dvije kašike lanenog sjemena. Pustite da proključa par minuta na laganoj vatri, dok lan ne otpusti svoj prirodni gel. Sklonite sa vatre i procijedite gel od sjemena.

U dobijeni gel dodajte med, limunov sok i ricinusovo ulje. Sve dobro promiješajte.

Kosu očešljajte i blago je pokvasite, najbolje pomoću raspršivača. Dobijenu masku nanosite na pramenove, dio po dio, vodeći računa da pokrijete čitavu dužinu – od korijena do vrhova.

Preko svakog pramena kose nježno provucite ruke, a tjeme izmasirajte i ponovo kosu rasčešljajte. Masku ostavite da djeluje 30 minuta, ali je nemojte vezivati, savijati u peškir ili slično.

Masku, odnosno prirodni keratin iz kose isperite prvo hladnijom vodom, povlačeći pramenove nadolje, kako biste ih dodatno ispravljali. Nemojte je prati šamponom, već nanesite regenerator, pa ga isperite.

Kosu osušite prirodno, nemojte tretirati vlasi peškirom, jer to može pokupiti potrebnu vlagu iz dlake.

Za najbolje rezultate, ovaj tretman možete ponavljati jednom nedjeljno.

Kosa će biti ravna, glatka, mekana i nahranjena.

(telegraf)

Related posts

Ostavi komentar