Dino Merlin: Zbog teške depresije sam bio kao biljka

Dino Merlin je gostovao sinoć u emisiji “U svom filmu”, gdje je govorio o svojoj dugoj i uspješnoj karijeri, ali i otkrio mnoge nepoznate detalje iz svog života.

Bosanskohercegovački kantautor prisjetio se dana kad je radio u fabrici ležajeva Vogošća i zapisivao pjesme na masni papir.

“Sprdali su se sa mnom jer sam pisao pjesme”, rekao je muzičar, te dodao kako im je uvijek govorio da će ga gledati na televiziji, što se i obistinilo.

Novac koji je zaradio uložio je u studio i privatno snimio album dok je ostalo, kako se kaže, istorija.

Merlin, rođen u Sarajevu, prisjetio se i ratnih dana, kad je gledao kako mu umiru kolege, prijatelji i menadžer.

“Bila je lutrija kad izađete napolje hoćete li se uopšte vratiti”, rekao je Merlin.

Govorio je i o filmskoj priči sa svojom suprugom Amelom Dervišhalidović, čiji su roditelji bili protiv njihovog braka. Kaže kako ju je doslovno “ukrao” od roditelja, a zajedno su danas više od četiri decenije.

Priznao je i da je krajem 90-ih razmišljao o povlačenju sa scene.

“Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako da me ništa nije interesovalo – ni život ni smrt. To je bio period kad sam bio biljka. Svašta mi je tada padalo na pamet, razmišljao sam i da napustim muziku. No, odlučio sam da nastavim i 2000. snimio sam album ‘Sredinom’, na koji sam jako ponosan”, ispričao je Merlin, koji je istakao i kako se nada da će veći koncerti biti mogući 2022. godine.

Related posts

Ostavi komentar