Domaća ovsena kaša za zdraviji početak dana!

Svima nama najveći problem u jutarnjoj gužvi predstavlja pripremanje doručka. Svako vjerovatno, barem jednom, pomisli kako bi volio da ima nekoga pored sebe ko bi mu svako jutro spremao doručak. E pa, budite Vi taj neko sami sebi na mnogo jednostavan način!

FOTO: Jutjub

Domaća ovsena kaša se priprema uveče prije spavanja, i samim tim nam uštedi vrijeme i olakšava jutro. Uveče prije spavanja potrebno je samo da pripremite ove namirnice:

1. Ovsene ili heljdine pahuljice 
Ovsene pahuljice su zaista jedna od najzdravijih namirnica koje možete jesti za doručak. Zapravo su dokazano najbolji doručak kada je u pitanju povećavanje šansi za duži život. Ovas je riznica vitamina B i E i ne samo što je dobar za nervni i probavni sistem, već je idealan za one koji imaju problematičnu kožu. 

Sa druge strane, imamo heljdu, koja je jednogodišnja zeljasta biljka, i spada u familiju troskota. Upravo zbog toga ona može biti odličan izbor za sve koji izbegavaju korišćenje žitarica u ishrani. 

Heljda je odličan izvor proteina, ne sadrži gluten i veoma je bogata hranljivim sastojcima. Smanjuje rizik od srčanih bolesti, pomaže kod gubljenja kilograma i poboljšava stanje kostiju, zuba i noktiju.

2. Čia sjeme 
Čia sjemenke sadrže omega-3 masne kiseline koje su važne za zdravlje mozga, kože i kardiovaskularni sistem, za regulaciju apetita i poboljšanje raspoloženja. Sjeme tijelo snabdeva vitaminima A, B, D i E, brojnim mineralima i antioksidantima. 

3. Mljeveni lan
Lan je takodje bogat hranjivim materijama. Svrstava se u prvih 10 najhranjivijih namirnica. Laneno seme nam jača imunitet, poboljšava probavu i utiče na mršavljenje i ljepotu. 

4. Jogurt, kefir, mleko ili čaj
Sastojak za prelivanje kaše birate Vi. Da li Vam više odgovara jogurt ili kefir, ili pak mlijko, a možda i čaj, to je samo stvar ukusa.

Navedene namirnice stavite u činijicu, prelijte odgovarajućim napitkom i promiješajte. Kada se probudite, doručak Vas čeka! Nikada brži a najzdraviji doručak! 

V.K.

Related posts

Ostavi komentar