Doniran kombi za djecu iz doma Mladost iz Bijele

Kompanije Porsche Srbija i Crna Gora i Porsche Leasing Crna Gora kontinuirano sprovode aktivnosti koje su usmjerene na jedan od osnovnih principa Volkswagen Grupe – preuzimanje odgovornosti za okruženje i društvo u cjelini.

Ove društveno odgovorne kompanije koje se bave mobilnošću, imaju za cilj da doprinesu lakšoj, boljoj i sigurnijoj mobilnosti, ovog puta štićenicima i kolektivu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj.
Dječiji dom Mladost je osnovan 1946. godine i trenutno je jedina ustanova u Crnoj Gori koja se bavi zbrinjavanjem djece lišene roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama.

,,Jasno nam je da ova ustanova, zbog djelatnosti koju obavlja, zauzima veoma značajno mjesto u društvu, i da je prioritet njeno nesmetano funkcionisanje i mogućnost da ispuni mnogobrojne humane ciljeve kako bi štićenicima ovog doma pružile što bolje uslove za život i napredovanje. Iz tog razloga smo odlučili da pomognemo i omogućimo lakšu mobilnost djeci i njihovim vaspitačima. Odlučili smo da na višegodišnje raspolaganje Domu ustupimo vozilo Volkswagen Transporter Kombi sa devet sjedišta, pokrijemo troškove registracije, kasko osiguranja,
servisiranja i svih eventualnih popravki. Vjerujemo da će ovo vozilo učenicima olakšati svakodnevne aktivnosti“, izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.

„Smatramo da donacija ovog tipa doprinosi kvalitetnijoj svakodnevnici djeci i vaspitačima ovog doma. Svi zajedno možemo malim koracima da doprinesemo njihovom razvoju i napretku. Upravo iz tog razloga apelujemo i pozivamo i druge kompanije da im, svako u skladu sa svojim mogućnostima, omogući kvalitetnije uslove života i bolje uslove za razvoj i ostvarenje svojih potencijala i talenata“, rekla je Jasmina Janković, zamjenica izvršnog direktora Porsche Leasing Crna Gora.

U Dječijem domu Mladost, osim osnovne njege i brige o djeci, vaspitači i medicinsko osoblje svakodnevno podržavaju djecu u brojnim aktivnostima. Organizuju se dječije radionice, radi se na razvoju talenata i obrazovanja. Dom Mladost je čest domaćin mnogim manifestacijama a Porsche grupacija vjeruje da će ovo vozilo da pomogne da djeca i njihovi vaspitači obiđu neke druge destinacije gradove i kulturne ustanove Crne Gore i steknu nova iskustva.

Zahvaljujući tradiciji i iskustvu, Porsche grupacija se trudi da ponudi jedinstvena rješenja za mobilnost i sigurnost djece, a društveno odgovorni rad, poput ovog, predstavlja jednu od kontinuiranih aktivnosti koju sprovodimo u cilju opšte dobrobiti društva u cjelini.

Related posts

Ostavi komentar