Dragana Šundić: Ja sam ostvarena žena jer imam zdravu i voljenu porodicu

Draganu Šundić, gledaoci Informativnih emisija imali su prilike da gledaju unaza na TV “Pink M”, a već danima unazad na Javnom servisu Crne Gore. Poslije porodiljskog odustva, Dragana se pridružila ekipi RTCG kao voditeljka centralne Informativne emisije “Dnevik 2”.

Nedavno si prešla sa Nove M na Javni servis Crne Gore gdje uređuješ i vodiš Dnevnik. Da li je to bio veliki izazov za tebe?

-Izazov svakako. Tri godine pauze koje sam napravila zbog porodiljskosg odustva jer sam dobila dvoje djece, nijesu male u ovom poslu. Taman kada sam se spremala da se vratim na posao, dobila sam poziv kolega iz Javnog servisa koji su željeli da se priključim njihovom timu. Razmišljala sam i nakon 12 godina rada u Pinku, sada Novoj M riješila sam da je vrijeme za promjenu. Dnevnik nacionalnog Javnog servisa želja je svakog novinara. Samim tim, izazov je veći, da svakog dana budem bolja i ona kojoj će nacija uvijek vjerovati.

S obzirom na to da imaš dvoje djece kako usklađuješ privatne i poslovne obaveze?

-Nije teško, a imam i pomoć. Organizacija je pola završenog posla. S obzirom na to da mi je suprug moreplovac i po šest mjeseci zna da bude van kuće, naučila sam kako da organizujem i rasporedim obaveze i vrijeme. U svemu imam maksimalnu pomoc i podršku majke, a tu je i svekrva koja je uvijek raspoložena da pomogne.

Koliko ti je posao nedostajao tokom porodiljskog odustva?

-U početku mnogo. Novinarski posao je takav, pun akcije i adrenalina i nekome kome je studio bio “druga kuća” nije lako da odjednom prestane da radi. Odmor jeste bio dobrodošao, ali posao je ubrzo počeo da nedostaje. Kada se rodila Srna, već sam malo manje mislila o poslu, ali uvijek kada bi gledala Dnevnik, uhvatila bi me nostalgija. Brzo nakon nje, došao je Vuk, pa je obaveza bilo sve više a vremena za razmišljanje sve manje. Ali, želju za povratak u medijske vode, nikad nisam izgubila.

Koliko su te djeca promijenila i u kom smislu?

– Promijenila sam prioritete, to su sada isključivo Srna i Vuk. Oni i moj suprug su smisao mog života. Postala sam još odgovornija, i po malo bojažljiva, što do tada nikada nisam bila, opterećena mislima o njihovom najboljem sjutra i da li je svaki suprugov i  moj korak ispravan u cilju da od njih napravimo dobre i poštene ljude. To je moja misija.

Šta je ranije moglo da te izbaci iz takta, a to sada ne može od kada si postala majka?

-Pa nisam poznata kao neko ko se lako mogao izbaciti iz takta. Uvijek su mi smetali bezobrazluk, nezahvalnost, nevaspitanje, sebičluk… Ima tu još stvari ali sada mnogo više čuvam živce jer su mi potrebni za moju djecu. Zašto bi neko nebitan imao zadovoljstvo da me izbaci iz takta? Ne! Živci mi trebaju da naučim djecu da sve gore navedeno ne valja, pa ako ne uspijem to bi me moglo izbaciti iz takta. A, sumnjam da u tome nećemo suprug i ja uspjeti, jer mi je volja da ih sklonim od loših manira, malograđanštine, kompleksa i svega lošega prevelika.

Šta te čini srećnom i zadovoljnom ženom?

-Imam zdravu i voljenu porodicu. Ja sam ostvarena žena. Baš u svakom pogledu.

R.Novaković

Related posts

Ostavi komentar