Momčilo Otašević: Sa rođenjem Jakše znam da nema dijeljenja, već dupliranja ljubavi

Uprkos haosu u kojem se našao cio svijet, Momčilo Otašević kaže da je godina na izmaku za njega bila fantastična i na emotivnom i na poslovnom planu. Kako i da ne bude, kad su on i njegova supruga Jelena Perčin 24. novembra postali roditelji dječaka koji je dobio ime Jakša. Kad su ga dvije nedjelje kasnije pitali da li su članovi porodice uspjeli da se snađu, jer je beba stigla nešto ranije nego što su je očekivali, odgovorio je da se baš sve odvija po planu.

“Više i ne znaš kad će beba da se rodi, jer doktor kaže jedan termin, dok ultrazvuk “prognozira” drugi. Kad je Jelena ušla u deveti mjesec, datum više i nije bio važan, a Jakša je rođen sa 3.700 grama. Od početka su nam ljekari govorili da je “dvije nedjelje veći”, i upravo toliko je požurio. Već poslije dva-tri dana stigao je kući jer je sve ubrzano zbog korone. Šalio sam se da on nije karantinsko dijete, ali će sigurno jednog dana pričati da je rođen u jeku korone. Još mi je sve neobično… Bebe su toliko male i krhke da čovjek poželi samo da uživa gledajući ih. Pokušavam da se sjetim kako je bilo kad je Maša imala dvije nedjelje, ali ponekad ne uspijevam, iako je to bilo prije samo dvije godine i dva mjeseca”.

Zanimljivo je što je Jakša dobio ime u vrijeme dok njegovi roditelji nisu znali da li će imati sina. Kad su prošli put saznali da je Jelena u drugom stanju, brzo su se složili: ako stigne djevojčica, zvaće se Maša, a ako bude dječak ‒ Jakša. Prije nekoliko mjeseci, kada su saznali da će dobiti sina, o imenu uopšte nisu razmišljali jer su već imali spremno.

“U našim glavama on je od početka bio Jakša”, kaže glumac i otkriva o čemu je najviše razmišljao dok su ga iščekivali.

“Pitao sam se šta se desi sa osjećanjima kad ti se rodi drugo dijete, da li se tada ljubav koju gajiš prema prvom dijeli… Sada znam da nema dijeljenja, već dupliranja. Nevjerovatno je kako je priroda to lijepo namjestila. Kad sam dobio Mašu, rekao sam da je osjećaj neuporedivo ljepši nego što sam mogao da zamislim na osnovu tuđih priča, a sada kažem da je sve isto, samo puta dva”.

Zanimljivo je da je Jakša imao samo nekoliko dana kad je Momčilo morao da dođe u Beograd, da snimi još nekoliko scena za seriju “Bilježnica”. Bilo je to po sistemu dođeš, snimiš i istog dana si ponovo u Zagrebu.

“Moji roditelji uskočili su kao pomoć, tako da je sve prošlo u najboljem redu. Kad se na vrijeme napravi dobar plan, sve štima. Ne može posao da stane zato što se nekome od nas dešavaju tako divne stvari. Život je već dovoljno stao zbog korone”, kaže Momčilo, koji je poslovni dio godine završio u pravom trenutku.

(hello)

Related posts

Ostavi komentar