Dubravka Drakić: “Još puno vode će proteći dok Crna Gora shvati važnost kulture”

Još puno vode će proteći dok shvatimo koliko je kultura važna da bi se druge stvari u društvu posložile, poručila je glumica i profesorica na Fakultutu dramskih umjetnosti na Cetinju Dubravka Drakić.

Gostujući u emisiji Aritmija, novinarke Tamare Nikčević, Drakić je govorila i o uticaju čuvenog crnogorskog reditelja Živka Nikolića na njen rad.

Neuporedivo je i nema nikakve veze ni sa glumom, ni sa pozorištem ono što se dešava na političkoj sceni Crne Gore, naglašava glumica Dubravka Drakić, podsjećajući kako se u javnosti sjednice Skupštine često porede sa umjetnošća kakva je gluma koju, ističe umjetnica Drakić, karakteriše mnogo umijeća i proces koji prati radost igre.

“Iskoristila bih priliku da kažem da me jako povrjeđeuje kada se kontekst politike iz skupštine upoređuje sa glumom… da to nema nikakve veze ni sa glumom, ni sa pozorištem”.

Glumica Drakić ukazuje i koliko su lik i djelo čuvenog Živka Nikolića važni za njen rad, ali i za crnogorsku kulturu.

“Kad odete na ozrinićko groblje i vidite da je on sahranjen u porodičnoj grobnici I da je to jedan običan grob kao i svi drugi..mislila sam da će tu biti neka staza, da će tu biti neka ploča, da je tu sahranjen veliki Živko, da nema ničeg od toga… onda vi dođete I kažete… eh, nažalost još puno vode će proteći dok shvatimo koliko je kultura važna da bi mi neke druge stvari posložili u društvu”, kazala je Drakić.

Glumica Drakić u Aritmiji govorila je i o prvoj profesionalnoj ulozi, angažmanu na Fakultetu ali i o nedavno prikazanom ostvarenju Omladina bez boga.

Related posts

Ostavi komentar