Hrabra Jelena Ćetković ima kancer, ali na svijet donijela blizance pa poručuje: “Nikada nisam pomislila da odustanem”

Tridesetosmogodišnjoj Jeleni Ćetković iz Bijelog Polja, u ranoj trudnoći nastaloj vantjelesnom oplodnjom, otkriven je kancer dojke. Uslijedila je teška borba – dvostruki hirurški zahvati u trećem i četvrtom mjesecu trudnoće i kontinuirana agresivna hemioterapija. Zahvaljujući dr Aleksandru Čelebiću iz Podgorice, hirurgu onkologu, hemioterapeutu, hrabra majka je očuvala svoje plodove i prije par dana rodila zdravu djecu, djevojčicu Laru i dječaka Aleksu u predviđenom terminu.

Hrabra majka Jelena za „Boje jutra“ na TV Vijesti kaže da joj je bilo najbitnije da sačuva život svoje djece.

“Prvo što sam pomislila je da iznesem trudnoću do kraja, da se izborim za njihov život. Ostalo mi nije bilo važno. I Bogu hvala ispalo je sve dobro zahvaljujući podršci mojih najbližih i najvećoj podršci doktora Aleksandra Čelebića koji je bio uz mene sve vrijeme”, rekla je Jelena.

Kako kaže ova hrabra majka, uvijek je imala cilj ispred sebe za svoju djecu.

“Nikada nisam pomislila da odustanem. Ne bih preporučila nijednoj ženi da odustane ni od sebe ni od života svoje djece“, poručila je Jelena.

Otac Marko Ćetković koji je sve vrijeme bio podrška svojoj supruzi kaže da je borba bila velika, te da se tek nastavlja.

“Borba je bila velika i tek se nastavlja. Želimo da se zahvalimo kompletnom timu koji je bio ljubazan i prijatan. Hvala svim našim prijateljima. Vole vas sve Jelena, Marko, Lara i Aleksa”, poručio je otac.

Gostujući u Bojama jutra dr Aleksandar Čelebić, ljekar koji je Jeleni pomogao da rodi zdravu djecu u devetom mjesecu trudnoće uprkos karcinomu dojke i koji sada nastavlja da je liječi, kaže da prema informacijama od jutros Jelena i djeca se odlično osjećaju.

“Liječenje se nastavlja.Hemioterapiju u drugom i trećem semstru trudnoće je podnijela dosta dobro. Nije bilo nus efekata na koje smo navikli. Odlično je sve podnijela. Radi se o hrabroj i savjesnoj ženi”, rekao je dr Čelebić.

On kaže da danas uz savremene metode liječenja kod žena koja sumnjaju na kancer dojke i ukoliko dođe do njegovog otkrivanja može se sačuvati trudnoća.

“Da li dati primat trudnoći ili liječenju raka dojke davno je napušteno. Danas čuvamo trudnoću uz savremeno liječenje”, rekao je Čelebić.

On je kazao da će Jelena sa hemioterapijama nastaviti od sljedeće nedjelje, nakon čega slijedi radioterapija.

Poručuje ženskoj populaciji da je prevencija raka dojki nešto što može dovesti do ranog otkrivanja i stoprocentnog izlječenja.

Ginekolog dr Nikola Stanišić koji je Jelenu porodio carskim rekao je da ovakav slučaj nije imao u svojoj karijeri.

“Tridesettri godine kako radim u ginekologiji kao specijalizant i specijalista ovakav slučaj još nisam imao. Operacija kao operacija nije bila zahtjevna. Više je bilo zahtjevno za anesteziju. Sve je proteklo u redu, bebice su odmah zaplakale po rođenju”, rekao je Stanišić.

Related posts

Ostavi komentar