Jelena Đoković: “Mislila sam da sam superžena, to me uništilo”

Jelena Đoković često dijeli svoje stavove i prehrambene navike na društvenim mrežama, a zdravlje je jedna od tema o kojoj je govorila za medije.

Supruga Novaka Đokovića takođe priča o roditeljstvu i nekim svakodnevnim problemima te je progovorila i o anksioznosti.

Ponekad sam se osjećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala”, istakla je svojevremeno.

Jelena se pridružila i ekipi stručnjaka koji se bave ovom sve raširenijom bolesti kod mlađih generacija.

“Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi”, ispričala je za Story.

Zbog toga se nadmetala i s Novakom.

“Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam se takmičiti s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako trebaju izgledati i ponašati se. Nekada me je boljelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom”, objasnila je Jelena.

Inače, ljekari kažu da je anksioznost ili tjeskoba odgovor na stres te se sve češće javlja u modernom društvu. Osjećaj nesigurnosti, straha ili brige u stresnim trenucima je sasvim normalna pojava, no kada krene da utiče na kvalitet života, to dovodi do neravnoteže.

Related posts

Ostavi komentar