Kada je vrijeme da upoznate roditelje sa partnerom

Upoznavanje partnera sa roditeljima može biti siguran način da potvrdite da je vaša veza zaista ozbiljna. U svakom slučaju, važno je i da pripremite partnera za tako nešto.

Kako ćete znati da je vrijeme za upoznavanje roditelja? Ovih šest znakova to otkrivaju:

1. Shvatili ste da veza postaje ozbiljna

Znaćete da je pravo vrijeme za upoznavanje roditelja kada se međusobno isključite. Nema smisla stavljati svakoga kroz korake upoznavanja ako vaš odnos neće trajati.

Jednom kada odlučite da ćete ostati u toj vezi, vjerovatno je pravi trenutak da upoznate roditelje sa partnerom.

2. Upoznali ste partnera sa prijateljima

Ako se vaš partner družio sa vašim prijateljima u više navrata, onda je sigurno reći da je on spreman da upoznaje ljude kojima ste vi okruženi.

Manje je pritiska kada je riječ o susretu sa prijateljima, ali svakako može biti jedan od znakova da je pravo vrijeme da ga dovedete u kuću.

3. Upoznao je neke druge članove vaše porodice

Da li se vaš partner susreo sa drugim članovima vaše porodice slučajno ili namjerno, nakon što je upoznat sa njima, vjerovatno je vrijeme da se sretne i sa vašim roditeljima.

Na primjer, možda ste vi i vaš partner naleteli na vašu tetku u supermarketu i stali ste da pričate sa njom kako ne biste ispali nepristojni. Zapamtite da se takvi dogadjaji šire brzinom svjetlosti po porodici.

Vijest će se proširiti poput požara da je vaša tetka upoznala vašeg partnera prije nego što su to učinili vaši roditelji.

4. Pričate o zajedničkoj budućnosti

Jednom kada počnete da razmišljate o zajedničkoj budućnosti, onda znate da je vaš odnos na stabilnim nogama. To je pravo vrijeme da pričate sa partnerom oko upoznavanja roditelja. To će učiniti vašeg partnera srećnim jer će znati da se vaš odnos podigao na veći nivo.

5. Ponosni ste na svog partnera

Ako ste ponosni na to sa kim ste, neizbježno biste željeli da svi znaju o njegovim ili njenin dostignućima. Želite da ljudi kojima je stalo do vas vide zašto ste tako zaljubljeni u tu osobu.

6. Roditelji su spremni na upoznavanje

Razgovarajte sa svojim roditeljima o vašem partneru i ocenite njihovu reakciju kada im predložite da vaš partner dodje na upoznavanje. Isto učinite i sa partnerom.

Susret sa roditlejima po prvi put je ogroman korak, bez obzira da li tako mislite ili ne. Iznenadićete se koliko veza je krenulo pogrešnim smjerom samo zato što prvi sastanak sa porodicom nije protekao kako je bilo planirano.

Koliko god da volite partnera, ono što vaša porodica misli takodje je važno, pogotovo ako ste bliski.

Nikada ne potcjenjujte intuiciju roditelja. Roditelji imaju bizarno šesto čulo kada je riječ o takvim stvarima, pa odvojite vrijeme da saslušate njihovo mišljenje.

Naravno, to ne znači da treba da postupate onako kako oni kažu, ali ponekad nije loše saslušati i druge.

Related posts

Ostavi komentar