Kako prepoznati emocionalnu prevaru

Preljuba ne mora biti samo fizička, ona može biti i emocionalna, skrivena, možda je čak nismo ni svjesni. Naravno, ne morate da dijelite svaki detalj života sa svojim partnerom. 

Takođe niste u obavezi da prikazujete poruke i razgovore sa drugima. Ali ako krijete veliki dio svog odnosa sa drugom osobom od svog partnera, to je crvena zastava.

Budite iskreni

Ako osjećate da morate da krijete svoj odnos sa drugom osobom od svog partnera, postoje dva moguća razloga: ili imate nezdrav odnos sa partnerom, ili imate nezdrav odnos sa drugom osobom. Razmislite o svojim osjećanjima i budite iskreni prema sebi, i prema drugima.

Emocionalno varanje se često manifestuje kroz neprikladnu komunikaciju koju imate sa drugom osobom. To mogu biti direktne riječi koje koristite u razgovoru, ili samo neprikladan govor tijela ili ponašanje. 

Evo nekoliko primjera komunikacije koju ljudi u emocionalnim aferama imaju sa drugom osobom:

– Flertovanje – Razgovor o vašoj trenutnoj vezi i otkrivanje tajni koje vam je partner povjerio.

– Kritikovanje vašeg partnera drugoj osobi.

– Otkrivanje dijelova sebe koje ne otkrivate svom partneru.

– Razgovor o seksu sa drugom osobom (čak i ako se samo šalite).

Prošle veze

Ne morate imati emotivnu vezu sa nekim koga ste upravo upoznali; možete sanjati o prošlim vezama. Sasvim je prirodno da s vremena na vrijeme razmišljate o svom bivšem, pa čak i da se prisjetite svoje prethodne veze. 

Ali ako često razmišljate o tome koliko je stara romansa bila lijepa i kako bi bilo dobro da je ponovo oživite, ovo bi mogao biti znak emocionalne prevare

Related posts

Ostavi komentar