Kako je nastala pjesma“Jednoj ženi koje nema više”koju je Zoran Kalezić posvetio Silvani Armenulić

Na muzičkoj sceni Zoran Kalezić je preko 50 godina. Taj jubilej je svojevremeno proslavio nizom solističkih koncerata u Crnoj Gori. Prvi koncert je održao u zavičajnom gradu Danilovgradu a, završni u Beogradu u prepunom Sava Centru

U svojoj blistavoj karijeri prodao je 20 miliona nosača zvuka. Svojim glasom i emocijama kojima je bojio pjesme dopirao je do srca miliona ljudi širom nekadašnje Juge ali i šire.

Veliki umjetnik svoj hit “Jednoj ženi koje nema više” posvetio je Silvani Armenulić koja mu je pomogla na početku njegove muzičke karijere. Pjesma je nastala na neobičan način.

Te 1976. Zoran ulazi u jednu beogradsku kafanu, pjevačica pjeva “Noćas mi srce pati”. Gosti uživaju, a Zoran jeca. Uspomene na Silvanu naviru, pretvaraju se u stihove. Zoran traži od konobara salvetu i na tom komadiću papira napiše stihove.

Čekao je da prođu dvije godine. Nije želio da iko pomisli da komercijalizuje Silvaninu smrt. Tek poslije dvije godine otišao je na Ilidžanski festival 78. godine. Ni tada nikome nije progovorio ni riječi da je pjesmu posvetio Silvani čak ni kada je osvojio prvoprvu nagradu na tom festivalu.

Tek kasnije Zoran će povjeriti da je pjesmu posvetio Silvani, pjevačici koja je imala snažan uticaj na njegovu karijeru i za koju je Zoran rekao:

-Bila je velika dama, lafica, izvanredan pjevač. Takva osoba se rađa jednom u 100 godina kazao je ranije za medije Kalezić.

Related posts

Ostavi komentar