Svjedok jednog vremena: snimak dočeka Silvane i Tome Zdravkovića 1972. u Braničevu

I dok film „Toma“ obara sve rekaorde gledanosti u bioskopima širom regiona na Jutjub kanalu Moje Braničevo postavljen je rijedak snimak legendarnih Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića, a sa njima je u ekipi bio o Borislav Drljača.

Na snimku se vidi Silvana Armenulić u društvu Tome Zdravkovića na svečanom dočeku koji su im organizovali lokalni organizatori skupa 1972. U to vrijeme, Toma i Bora su još uvijek bili pjevači čija je karijera išla uzlaznom putanjom a, Silvana je bila na vrhuncu slave.

To je bilo vrijeme kada je Toma bio gost na svakom Silvaninom koncertu i kada je još uvijek imao koliko toliko normalno ponašanje. Silvana je, inače, pokušavala da utiče na njega i spriječi ga od poroka u koje je sve dublje zalazio. Čak mu je kupovala i odijela. Na kraju je odustala…. U svoju ekipu je počela voditi Zorana Kalezića, Mehu Puzića, Žiku Nikolića, Muhaema Serbezovskog, te svoju sestru Mirjanu Bajraktarević.

Dolazak Silvane i Tome, te još nekih zvijezda u februaru 72. godine, u Braničevo je bio događaj koji prepričavaju generacije. Program se održavao u okviru manifestacije “Karavan Večernjih novosti”, tada najtiražnijeg dnevnog lista u Jugoslaviji. Kalendar sa Silvanom te godine štampan je u tiražu od pola miliona primjeraka i nikada ga niko nije oborio.

/najportal.ba/

Related posts

Ostavi komentar